Samsun'a yeni otogar
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yakakent’e ilçe otogarı ile iskele kafe yapacaklarını söyledi.

Samsun’un turizm potansiyeli yüksek olan ilçelerinden Yakakent, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla kentin önemli markalarından biri haline geliyor. Doğal güzellikleriyle turizm açısından önemli potansiyellere sahip ilçe, deniz avantajından en iyi şekilde istifade edecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacak sahil düzenleme ve Yakakent Çayağzı Balıkçı Sığınağı projelerinin hayata geçmesiyle ilçede turizmin ve balıkçılığın daha da artması bekleniyor.
DLH’nın altyapısıyla hazırlamakta olan projeyle birlikte ilçeye otogar yapacaklarını ifade eden Başkan Demir, ayrıca şunları söyledi:
“Yakakent çok cazip hale geldi. Yakakent otogarını ilçemize kazandıracağız. Bu arada sahilimizde güzel bir iskele kafe, güzel bir tesis yapacağız. Yakakent’e yakışır bir tesis için şu an proje çalışmaları sürüyor. Denizden, havadan, karadan bakıldığında herkesin kıskandığı bu tesis, turizmin canlanması açısından da büyük katkılar sağlayacaktır.”