SAMSUN'DA AK PARTİLİ KADINLARDAN ATEŞKES ÇAĞRISI

AK Parti Samsun İl Kadın Kolları üyeleri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki göstererek ateşkes istedi. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Filistin'de günde 63 kadının öldürüldüğünü ve bu kadınların 37'sinin anne olduğunu belirtti. Gazzeli anneler için susmayacaklarını vurgulayan Balcı, İsrail'e ateşkes için bir adım beklediklerini söyledi.

GÜNDE ORTALAMA 63 KADIN ÖLÜYOR

Büyük Cami önün toplanan grup adına açıklama yapan Keser, Gazze'deki kadınların yaşadığı acı ve zorluklara dikkat çekti. Keser, "Dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler kadın biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37’si ise anne" dedi.

TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLDU 

Ateşkes çağrısında bulunan Keser sözlerini şöyle sürdürdü: " Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hanımefendi’nin çocuk ve kadınlar başta olmak üzere sivilleri korumak için yaptığı pek çok girişim tüm dünyaya örnek oluyor. Hamas’ın ateşkes masasına oturmayı kabul etmesi gelecek için bir umuttur. Ancak çağrıya rağmen özellikle Gazze ve Refah’ta artarak devam eden saldırılar İsrail’in niyetini ortaya koymuştur.  Biz anneler olarak yine de İsrail’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; ateşkes için bir adım bekliyoruz."

DESTEK VERDİLER

Basın açıklamasına Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, İl Gençlik Kolları Mücahit Yılmaz, partililer ve vatandaşlar da destek verdi.

5 jandarma yaralanmıştı! Tokat'tan Samsun'a uzanan yasak aşk 'bombası' 5 jandarma yaralanmıştı! Tokat'tan Samsun'a uzanan yasak aşk 'bombası'

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.