Bir önceki köşe yazımda Merhum BAŞBAKAN PROF. NECMETTİN ERAKAN hocamızın siyasi düşüncesi olan MİLLİ GÖRÜŞ davasının değişik siyasi partiler tarafından paylaşımında gerçek varisin kim olduğunu sorgulayacağımızı yazmıştık.
AK PARTİ MİLLİ GÖRÜŞ hareketinden doğdu ve o gömleği çıkarttıklarını da açıkça deklare ettiler. Ancak merhum ERBAKAN HOCAMIZA KİŞİSEL SAYGIDA KUSUR ETMEMEYE GAYRET ETTİLER. Yine Numan KURTULMUŞ ÖNCÜLÜĞÜNDE HAS PARTİ kuruldu. Milli Görüşten ayrılarak ve bir müddet sonra AK PARTİ saflarına katıldılar. Ortak gerekçeleri, hocam seninle olmuyor idi.
Siyasi bir parti olarak siyasal hayatımızda olan YENİDEN REFAH PARTİSİ Erbakan hocamızın oğlunun liderliğinde kuruldu ve devam ediyor. Bunun da altyapısını ERBAKAN VAKFI OLUŞTURUYOR. Oysa vakıf siyasi bir partiye dönüştürülmemek niyeti, belki vakıf senedinde olmasa bile söylem olarak dile getiriliyordu. Netice itibariyle Yeniden Refah Partisi'nin gerçek Milli Görüşçü biziz diyerek SAADET PARTİSİNE karşı bir cephe ve akım geliştirmeye çalışmakta olduğunu gözlemliyoruz..
FATİH ERBAKAN Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için imza kampanyası başattı. Gerekli yüz bin imzaya ulaşmak üzereyken, Cumhurbaşkanımız tarafından huzura çağrılarak KILIÇDAROĞLU tehlikesi ile ikna edildi ve bir mutabakat metniyle CUMHUR İTTİFAKI'NA DAHİL OLDU.
Bu ittifaktan kısa zamanda koptular ve yerel seçimlerde tek başlarına seçime katıldılar. Adayların çoğunluğunu ise AK PARTİ'DEN UMDUĞUNU BULAMAYAN KÜSKÜNLER OLŞTURDU. Parti yönetiminde bile söz sahibi olan bu küskünler, parti içinde çok da hoş karşılanmadılar ama yapacak bir şey yoktu...
Yapacakları bir şey yoktu görünüşte kazanabilir adaya oynamak siyaseti dediler ama onlarla kanılabilirdik olsa AK Parti'nin onları zaten küstürmeyeceğinin hesabını yapamadılar. Samsun bunun en güzel örneğidir.
Saadet Partisi mi yoksa Yeniden Refah Partisi mi daha Milli Görüşçü diye bir minval üzerinden giderek gerçek varisin hangisi olacağı tartışılabilir bir konu olsa da eldeki karineler, ibreyi SAADET PARTİSİ'NDEN yana ekiyor. Tabii ki buna en son noktada Milli Görüş tabanı karar verecek.
GAZETECİ YAZAR DR KIRANŞAL BAKIN NASIL TARİF EDİYOR BİZLERE ARİFE TARİF GEREKMEZ DEDİRTİYOR.
“Biz Millî Görüş’ü Siyonizm’e karşı bir cihad cephesi olarak kurduk” diyen Erbakan Hoca’mız, bu hareketin tüm kodlarını Siyonizm’e ve onun fert, aile, toplum ve düzen bazındaki ifsadına karşı mücadele etmek üzere belirlemiştir. Millî Görüş Hareketi, Siyonizm’in G-20’de “Tek Dünya, Tek Aile ve Tek Gelecek” temasıyla tek dünya devletini ilan ettiği bir zamanda tevhide, hakka ve adalete dayalı “Yeni Bir Dünya” çıkışıyla bu ifsad projesine karşı Müslümanca bir alternatif ve esaslı bir duruş ortaya koysun diye kurulmuştur.
Millî Görüş Hareketi, Siyonizm’in Büyük İsrail Projesi çerçevesinde Kudüs’ü kendi başkenti ilan ettiği, Filistin’de iki devletli bir yapının tanınması için Müslüman ülkeleri bile ikna ettiği, bu hedef doğrultusunda Gazze’nin insansızlaştırılması için büyük bir soykırım yaptığı bir zamanda “Kudüs İslam’ındır” sloganını en gür sedayla yükseltmesi ve yaşanan katliamları durdurmak için gece gündüz seferber olması için kurulmuştur.
Millî Görüş Hareketi, Siyonizm’in cinsiyetsiz insan, nikâhsız birliktelik ve ailesiz toplum hedefiyle aile yapısını yerle bir ettiği, boşanma oranlarının evlilik oranlarını geçtiği, zinanın suç sayılmadığı, aldatmanın normalleştiği, ahlaksız diziler, magazin programları ve yanlış aile politikalarıyla nesillerin geleceğinin tehlikeye girdiği bir zamanda “Ailemiz Son Okçular Tepemizdir” anlayışıyla aileyi ve nesilleri muhafaza etsin diye kurulmuştur.
Millî Görüş Hareketi, Siyonizm’in tüm insanlığı köleleştirmek için Müslüman ülkeleri ve fertleri faiz ve borç batağına sürüklediği, evin faizle alındığı, arabanın faizle alındığı, düğünün faizle yapıldığı, ticaretin faizle döndüğü, ekonominin temellerini faizin oluşturduğu bir zamanda faiz Allah’a ve Rasul’üne harp ilan etmektir ilahi uyarısı gereği “Faizsiz bir ekonomik sistem” kurulması ve toplumun faize karşı sürekli teyakkuz halinde tutulması için kurulmuştur. Sizcebu ilkeleri daha çok hangi siyasi hareket dile  getiriyor ve risk alıyor?