Vali Orhan Tavlı, Samsun'un sağlık alanında her zaman üst düzey yatırımları elde eden ve öncü konumunu bu katkılarla koruyan, sadece bölgenin değil ülkenin de önemli sağlık kentlerinden biri olduğunu vurguladı.

HAZIRLIKLAR GÖRÜŞÜLDÜ

ASKON tarafından 16-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek olan  2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin hazırlıklarının görüşüldüğü toplantı, Vali Orhan Tavlı'nın başkanlığında, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Vali Yardımcısı Vekili/Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, ASKON Başkanı Ahmet Alp Doğru, ilgili kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ASKON yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.


 
DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLACAK

Vali Orhan Tavlı, İkiztepe arkeolojik kazılarında çıkarılan beyin ameliyatı yapılmış insan iskeletlerinin Samsun'un sağlık tarihinin gerçek başlangıcını yansıttığını belirterek, "İkiztepe Sağlık Zirvesi de adını Bafra ilçemizdeki bu tarihi mirasımızdan almaktadır. Dünyanın en önemli 3 cerrahi el aletleri üretim merkezinden biri haline gelen Samsun, tıbbi cihaz üretiminde yeni teknolojilere ve ürünlere geçerek dünyada daha fazla söz sahibi olacak adımları atıyor. Samsun, Türkiye ve küresel pazarlarda tıbbi cihazlar ve sağlık tesisleri konusundaki tecrübesiyle yıllardır etkin bir rol oynamaktadır. Samsun, sağlık alanında her zaman üst düzey yatırımları elde eden ve öncü konumunu bu katkılarla koruyan, sadece bölgenin değil ülkemizin de önemli sağlık kentlerinden biridir" ifadelerine yer verdi.

20 FARKLI ÜLKEDEN HEYETLER KATILACAK

Vali Tavlı ayrıca, 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'yle sağlık teknolojilerinde yenilenme, sağlık hizmetlerinde kümelenme, sağlıkta kalite-akreditasyon, ilaç ve tıbbi cihaz sanayi, sağlık turizminin Samsun’da konuşulacağının altını çizerek, "20 farklı ülkeden heyetlerin katılacağı zirvede Samsun her alanda sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak" diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan: “Engelli bireylerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan: “Engelli bireylerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz”

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.
Merve İLHAN