Samsun'da, meslektaşları İbrahim Oktugan'ın silahla öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler, öğretmenevinden valiliğe yürüyerek cinayeti protesto etti. Kanlı önlüklerle şiddete tepki gösteren sendika üyeleri, önlem çağrısında bulundu.

4 SENDİKA DESTEK VERDİ

'Öğretmene şiddete dur de' sloganıyla düzenlenen eyleme Eğitim-İş, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim-Sen destek verdi. Samsun Öğretmenevi'nin önünden başlayıp, valilikte son bulan yürüyüşün ardından sendikalar adına açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz "Okullarda yaşanan şiddetin ve eğitim emekçilerine yönelik saldırıların önlenebilmesi için, öncelikle her fırsatta eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir.  Türkiye’nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olayları yaşanmaktadır. Şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir. Okulda şiddet olaylarının son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz" dedi.

MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ

Eğitim emekçilerinin, başta MEB olmak üzere eğitim sendikalarının ve tüm toplum kesimlerinin desteğini hissetmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için somut önlemler alınmalıdır. Eğitim emekçilerine yönelik şiddet konusunda Eğitim Sen olarak başta eğitim sendikaları olmak üzere, tüm demokratik kamuoyunu birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Eğitim Sen olarak İbrahim Oktugan öğretmenimizin ailesi başta olmak üzere tüm meslektaşlarımıza ve eğitim camiasına başsağlığı diliyor, okullarda yaşanan şiddetin sona ermesini ve can güvenliğimizin sağlanmasını talep ediyoruz." 

Samsunlulara müjde! Büyükşehir o restoranda fiyatları indirdi Samsunlulara müjde! Büyükşehir o restoranda fiyatları indirdi

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.