SAMSUN'DA VETERİNER HEKİMLERE SALDIRI 

Samsun'da arıcılık yapan işletmeyi denetlemeye giden İlkadım İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli veteriner hekimlerin saldırıya uğraması nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan meslektaşları, olaya tepki gösterdi.

4 kişiyi vurmuştu! Samsun'da eğlence mekanına silahlı saldırının cezası belli oldu 4 kişiyi vurmuştu! Samsun'da eğlence mekanına silahlı saldırının cezası belli oldu

DAYATMALARA DİRENDİĞİMİZ İÇİN HEDEF OLDUK 

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Elif Köse Avan, buradaki açıklamasında, arı kovanlarında hastalık taraması ve tespiti yapmak isteyen meslektaşlarının gözü dönmüş kişilerin dayatmalarına karşı direndikleri için hedef oldukları söyledi.

"VETERİNERLER HEKİMLER DE KAPSAMA ALINSIN"

Veteriner hekimlerin toplum ve hayvan sağlığını korurken saldırıya uğradığını, hatta yaşamlarını yitirdiğini dile getiren Avan, şunları kaydetti:

"Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyor, yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bizler, saldırı gerçekleştikten sonra yetkililerin, 'kınama, geçmiş olsun, takipçisi olacağız' söylemlerinden öteye gitmesini bekliyoruz. Gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Bizim için olayları fiilen yapanlar kadar önlem almayanlar da bu üzücü olaylarda sorumluluk sahibidir. Bir an önce doğrudan veteriner hekimlere ancak dolaylı olarak toplum ve hayvan sağlığına yapılan saldırıların önlenmesi için devlete maddi hiçbir ek yük getirmeyecek, 'Sağlıkta Şiddet Yasası' kapsamına veteriner hekimlerin alınmasını bekliyoruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.