Telatar dan Büyükşehir e sert tepki... Yıkım projelerini durdurun
CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, Büyükşehir Belediyesi'nin bütün çalışmalarını rant üzerine gerçekleştirdiğini öne sürerek, "Yıkım projelerini durdurun" dedi.

Telatar dan Büyükşehir e sert tepki... Yıkım projelerini durdurun CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, Büyükşehir Belediyesi'nin bütün çalışmalarını rant üzerine gerçekleştirdiğini öne sürerek, "Yıkım projelerini durdurun" dedi.
CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, Büyükşehir'in bütün çalışmalarını rant üzerine planladığını öne sürerek, "Cumhuriyet Meydanı'nın ihtiyacı karşıladığı halde etrafındaki binaların yıkılarak genişletiliyor olması akıllara deli sorular getiriyor. Yıkım projelerini durdurun" dedi.
Geçmişten bu yana şehrin kimliği ile oynama pahasına yıkım programları uyguladığını belirten Telatar, "Samsun'un imarını yatay yönde geliştireceklerine şehrin tarihi kimliğe sahip mekanlarında yık-yap projeleri ile oyalanıp duruyorlar" dedi
AVM'LER Mİ YAPILACAK?
Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım projelerini durdurması gerektiğini belirten Başkan Telatar, "Kentin meydan ihtiyacını karşıladığı halde Cumhuriyet Meydanı etrafındaki binaların yıkılarak genişletiliyor olması akıllara deli sorular da getiriyor. Acaba, açılan bu alanların yerlerine ilerleyen yıllarda yeni AVM'ler mi yapılacak ? 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' olarak adlandırarak Büyükşehir Meclisi'nden geçirdiğiniz karar, anlamına ne kadar uyuyor ? Kentsel Dönüşüm Yasası'nın kent merkezinde bir yıkım yasası olarak uygulanması doğru mu ? Bütün çalışmalarını rant üzerine planlayan Büyükşehir Belediyesi'nin siyasi karar verenlerini kınıyoruz. Büyükşehir'i bir an önce yıkım projelerini durdurmaya çağırıyoruz" diye konuştu.