Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapılacak düzenlemelerle ilgili "Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz" dedi. Çalışmalar kapsamında taslak metin hazırlanırken, para cezalarının ciddi oranda artırılması bekleniyor. Cezaların 10 kat artırılması beklenirken, iş yeri kapatma gibi cezalar da taslak metinde yer alıyor.

"YENİ DÜZENLEMELER YAPILACAK"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Meslek Kuruluşları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda 81 ilin esnaf birlikleri başkanlarıyla bir araya geldi.

Bolat, salgın, felaket ve savaş gibi durumlar ortaya çıktığında ekonomide fırsatçılık ve stokçuluk virüsünün hortladığını dile getirerek, bunlara karşı çok kararlı bir mücadele sergilediklerini söyledi. Bakanlık olarak güçlendirilmiş denetim ekipleriyle sürekli sahada çalıştıklarını ve bu hususta taviz vermeyeceklerini vurgulayan Bolat, "Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Araç sahipleri dikkat! Tarih verildi: Çifte indirim geliyor Araç sahipleri dikkat! Tarih verildi: Çifte indirim geliyor

İŞTE MASADAKİ FORMÜLLER

Söz konusu düzenlemelerle ilgili Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat ile mücadele yasası için çalışmalara bir süre önce başladı.

PARA CEZALARI 10 KAT ARTIRILACAK

Çalışmalar kapsamında taslak metin hazırlanırken, düzenleme önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak.

Kanun teklifinde para cezalarının ciddi oranda artırılması bekleniyor. Ayrıca işyerinin kapatılması dahil birçok ağır ceza yer alıyor. Bakanlığın taslak metninde üst limit 350 bin lira olan cezaların 10 kat artırılması bulunuyor.

CEZALARIN ÜST SINIRI YÜKSELTİLECEK

Cezaların alt ve üst limitleri yeniden belirlenecek. Kulis bilgilerine göre cezaların üst sınırı 2 milyon liradan 11 milyon liraya yükseltilecek. 10 günlük iş yeri kapatma cezası da teklifte yer alacak.

haberler

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.