Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Merkez İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu ile Meslek Eğitimini Geliştirme Kurulu Toplantısı'nda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

TESK Konferans Salonu'nda bir araya gelen birlik ve oda başkanlarıyla birlikte yapılan toplantının açılışında konuşan Palandöken, esnaf ve sanatkarların enflasyonla mücadelede kritik bir rol oynadığını belirtti.

Kendi işlerini yürütemeyen yatırımcıların gıda sektörüne yöneldiğini ve bu durumun fiyatların kontrolünü zorlaştırdığını vurguladı.

SINIRLANDIRMA GETİRİLSİN

Palandöken, özellikle zincir marketlerin sigara ve ekmek satışlarının sınırlandırılması gerektiğini belirtti.

Esnaf ve sanatkarların büyük sermaye karşısında güçsüz kaldığını ve haksız rekabetin bir an önce önlenmesi gerektiğini belirten Palandöken, bu durumun hem esnafı hem de vatandaşı olumsuz etkilediğini ifade etti.

Sanayide ustaların ve çırakların bulunamadığını ve yeni neslin geleneksel zanaatlara ilgisiz olduğunu belirten Palandöken, esnafın ve halkın büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.

Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışlarının sınırlandırılması gerektiğini vurguladı.

Palandöken, tüm dünyada küçük işletmelerin öneminin arttığını ve küçük esnafın enflasyonla mücadelenin temel unsuru olduğunu belirtti.

Parasını bu hisselere yatıranlar yandı! 1 ay yasak getirildi Parasını bu hisselere yatıranlar yandı! 1 ay yasak getirildi

Perakende Yasası'nın esnafın ihtiyaçlarına göre güncellenmesi gerektiğini belirten Palandöken, açılış ve kapanış saatlerinin düzenlenmesi, her türlü ürünün satışının önlenmesi ve haftada bir gün tatil yapılması gerektiğini ifade etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.