SAMÇEP Sözcüsü Adnan Korkmaz, Tekkeköy İlçesi, Sanayi Mahallesi yerleşkesindeki alanına Depolama amaçlı ilave dolgu alanı yaratılması ile ilgili gerçekleştirilen halk bilgilendirme toplantısına çevre sakinlerinin davet edilmediğini öne sürerek bu duruma tepki gösterdi. 

YÖRE HALKI DAVET EDİLMEDİ İDDİASI

SAMÇEP üyeleri Tekkeköy İlçesi, Sanayi Mahallesi yerleşkesindeki alanına depolama amaçlı ilave dolgu alanı yaratılması ile ilgili bir otelde düzenlenen halkı bilgilenme toplantısına katıldı. Söz konusu toplantıya kamu kurumları ve ilgili firma temsilcileri haricinde yöre halkından kimsenin olmadığı öne sürüldü. 

Benzine ve motorine zam gelmişti: 4 Mayıs Samsun güncel akaryakıt fiyatları Benzine ve motorine zam gelmişti: 4 Mayıs Samsun güncel akaryakıt fiyatları

İŞLEVSİZ HALE GETİRDİ

SAMÇEP Sözcüsü Adnan Korkmaz, toplantıya yöre halkının katılım sağlamamasına tepki göstererek şunları söyledi: "Toplantı esnasında tarafımızdan toplantının yapılamayacağı belirtilmesi üzerine SAMÇEP adına katılanlar olarak toplantıyı terk ettik. Toplantıya başkanlık eden İl Çevre Müdürlüğü yetkililerinin de halkın katılımının olmadığını görmelerine rağmen bilgilendirme toplantısını sürdürme yolunu seçmiş olmaları yasal gerekçesi kamuoyunu bilgilendirme ve halkın önerilerini almak olan bu toplantıyı esastan işlevsiz hale getirmiştir. Toplantı, yapılma amacının tamamen dışında sadece yatırımcı firma ile süreci kamu adına takip eden görevliler arasında gerçekleştirilmiştir. Söz konusu çevreye zararlı yatırımdan ilk elden ve doğrudan etkilenecek mahalle sakinleri başta olmak üzere Tekkeköylü vatandaşlarımızın bugünkü gelişmiş iletişim imkânları da kullanılarak sağlıklı bir şekilde toplantıya davet edilerek katılımları sağlansaydı, şüphesiz vatandaşta bu toplantıda haklı eleştiri ve tepkilerini dile getirme fırsatı bulacaklardı."

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.