Günlerdir Türkiye'nin gündeminden düşmeyen 'çocuk gelin' skandalında her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Neredeyse tüm haber sitelerinde manşet sıralamasında 1. sırada...
"6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesi ve cinsel istismara, tecavüze maruz bırakılması iddiası" insan haklarına uymayan fakat ne yazık ki dünya genelinde çok yaygın olan bir gerçekliktir.
Erken yaşta yapılan evlilikler çocukta ruhsal, fiziksel, eğitim başarısızlığı ve toplumsal gelişimini engelleyen birçok sorun oluşturmaktadır.

Geleneksel ve ataerkil toplum yapısının hâkim olduğu Türkiye’de de çocuk yaşta evlilik, zorla gerçekleştirilen yaygın bir küresel sorundur. Ve ne yazık ki bu durumun devamlılığını sağlayan başlıca etkenlerden biri de toplumsal gereklilik olarak görülmesiyle ilişkilidir. 
Ve yıllardır bu durumun meşrulaştırılması için zemin hazırlanmaktadır. 
6 yaşındaki kız çocuğununun evlendirilmesinin ardından yıllarca tecavüz ve şiddete uğradığını belirterek hukuk mücadelesi başlatan H.K.G. davasında daha önce tutuklama talebini reddeden mahkeme, itirazlar üzerine dün genç kadının babası Yusuf Ziya Gümüşel ve eski eşi Kadir İstekli'nin tutuklanmasını istedi. Kararın ardından gözaltına alınan Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel, tutuklandı. Kadir İstekli 67 yıl 10 ay, baba Yusuf Ziya Gümüşel de 22 yıl hapis istemiyle yargılanacak.
Cezaların artırılmasıyla önlenebilecek kadar basit bir sorun değildir. Kanun koyuculara, ailelere özellikle ülke yöneticilerine ve din alanındaki görevlilerin doğru yönlendirmesine, eğitimcilere dahi eğitim verilerek ataerkil toplum bakış açısını yenilemeye ihtiyaç vardır...