Mevlidi nebi haftası gül kokuları ile rahmet rüzgârları ile bizlere geldi. 
Bize bu dünya hayatına geliş gayemizi hatırlatırcasına manevi bir iklime daldık. İnsanın var oluş gayesi nedir? Her şey bir gaye uğruna yaratıldı peki biz?
“O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır.” (Mülk, 67/2)
bu hakikati bize unutturan nefsimizin imtihanda olduğumuzu unutturmak için yapmadığı şeyin kalmadığı biz zamanda yaşıyoruz.  Hâlbuki bu hayatın gelip geçici olduğunu unutmamalıydık. Yüce Allah şöyle buyuruyor; "Bilin ki, dünya hayatı bir oyun, eğlence, süs, kendi aranızda övünme, mal ve evlat çoğaltma yarışıdır. (Bu) tıpkı bir yağmura benzer ki; bitirdiği ot, ekicilerin hoşuna gider, sonra kurur, onu sapsarı görürsün, sonra çerçöp olur. Ahirette ise çetin bir azap; Allah'tan mağfiret ve rıza vardır. Dünya hayatı ise, sadece aldatıcı bir geçinmedir" (el-Hadîd, 57/20) bu hayattaki tercihleri dünya yaşantısını belirlediği gibi ahiretteki yaşamını da belirler.
İnsan akıllı bir varlık olarak var edilmiş. yarını düşünerek yatırımlar yapan geleceğe hazırlık yapan bir varlığız. Ama nedense ebedi kalacağımız ahirete yatırım yapmayı nefsimiz unutturur bize; "Ey inananlar, Allah'tan korkun ve kişi, yarın için ne (yapıp) gönderdiğine baksın, Allah'tan korkun, çünkü Allah yaptığınızı haber almaktadır" (el-Haşr, 59/18) buyuruyor yüceler yücesi rabbimiz.
O halde Yunus Emre’nin dili ile bizde kendimize seslenelim;
Ömür bohçasının gülü solmadan,
Uyan gel gözlerim, gafletten uyan.
Ecel bir gün bize haydi demeden,
Uyan gel gözlerim, gafletten uyan.
Bize verilen bu hayat nimetinin kıymetini bilip zamanımızı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Çünkü ikinci bir yaşam fırsatının verilmeyeceği apaçık ayette belirtilmektedir: “Nihayet onlardan birine ölüm gelince, "Rabbim! Beni dünyaya geri gönderiniz ki, terk ettiğim dünyada salih bir amel yapayım" der. Hayır! Bu sadece onun söylediği (boş) bir sözden ibarettir. Mü'minûn Sûresi (99 - 101)
Şüphesiz her canlı gibi ölümü biz de tadacağız. Ecel kapımızı çaldığında ahirete hazırlanmış olarak salih amellerle birlikte Kelime-i şahadetle ruhumuzu teslim edebilmeyi, iman ve selim bir kalp ile rabbimizin huzuruna gidebilmeyi cümlemize nasip ve müyesser eylesin. Bizleri cennetiyle cemaliyle müşerref eylediği kulların arasına ilhak eylesin. Dualarımızı kabul eylesin. Mevlidi nebi haftamız hayırlara vesile olsun inşallah. Allaha emanet olun


ABDULLAH KUMAŞ
Samsun İl Vaizi