Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden 5 yıllığına daha seçilmesiyle önümüzdeki yüzyılın TÜRKİYE YÜZYILI olması hedefini ortaya koyması, hepimize ciddi sorumluluklar yüklemiştir.
Her vatandaşımıza sorumluluklar yüklendiği gibi aynı zamanda 85 milyon insanımıza tek yürek olup tek hedefe odaklanmamız şuurunun perçinleşmesini sağlamıştır.
Ziya Paşa'nın dediği gibi ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz söz bir hakikati ifade etmektedir. Zaman icraat zamanıdır. Cumhurbaşkanımız bu zamana kadar ne söylemişse o sözün arkasında durmuştur. TÜRKİYE YÜZYILI demişse, bunu boşuna dememiştir. Bu büyük bir gayret ve hummalı çalışmalar sonucunda ulaşılacak bir hedeftir.
Milli teknoloji mutfağından milli savuma sanayisini geliştirmek ve çıtayı yükseltmek bunun en belirgin vasfı olacaktır. Eğer dışa bağımlı bir düzlemde kalırsanız, hiçbir hedefe ulaşamazsınız.
Ülkemizin JEO POLİTİK konumu bu dışa bağımsız güçlü bir savunma sistemimizin olmasını zaruri kılmaktadır. Seçim atmosferi içinde söylenmiş olduğunu varsaysak da muhalefetin savunma sanayimizi hafife alan ve sorgulanacağını ifade etmeleri abesle iştigal etmekten başka bir şey değildir. Tüm dünyanın dost-düşman herkesin bizi mercek altına aldığı bir zamanda önce vatan demesini beceremeyenlerin siyasi liyakat ve ehliyetlerinin olmadığı belgelenmiştir.
Bu konular aynı zamanda ülkelerin mahrem konularıdır sırlarının milli bir şeref ve haysiyet meselesi olarak görülmesi gerekmektedir. Bizim başta PKK olmak üzere iç düşmanlarımız olduğu gibi durumdan vazife çıkarıp zaafımızdan yararlanmak isteyecek dış düşmanlarımız vardır. 
Son yirmi yılda Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde iftihar edeceğimiz bir noktaya geldiğimiz inkâr edilemez bir durumdadır. Bunları inkâr etmek veya hafife almak her şeyden evvel etik değindir. İç politik çıkarlara alet edilemeyecek kadar ciddi konulardır.
Önümüzdeki yüzyılın TÜRKİYE YÜZYILI olması bize yakışır ve hak ettiğimiz bir hedeftir. Hayal değil gerçeğin ta kendisidir. Millî savunma sanayi konusunda Sayın SELÇUK BAYRAKTAR BEYİ de ayrıca tebrik etmemiz gerekiyor. 
Milli birlik ve beraberliğimizi daha pekiştirerek, iç ve dış düşmanların ortak eylem ve fesatlıklarına meydan vermeden çalışırsak gelecek TÜRKİYE YÜZYILI olacaktır.
Gayret bizden yardım Allah’tandır. ÇALIŞMADAN ALLAH'TAN YARDIM İSTEMEK BİZİM DİNİMİZDE YOKTUR.