5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, yıllardır ötelenen intibak yasasının çıkarılmasını bekliyor.
Memur ile memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek gösterge yasa çalışmalarının tamamlanma aşamasında olması, temmuzda maaş ve aylıklarda en az yüzde 40-50 arası artışın gündemde bulunması, asgari ücrete ara zam arayışlarının sürmesi 5 milyon işçi, esnaf ve çiftçi emeklisini intibak yasasına ilişkin hayli umutlandırdı.
2000 yılı öncesi emekli olan 2 milyon dolayındaki SSK, Bağ-Kur’lu, dul ve yetimine yönelik intibak yasası 2012 yılında çıkarılmış, 2013 yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştı. Aylıklarda 350 liraya varan artışlar olmuştu. 2000 sonrası emekli olanlar bilinmez bir nedenle yasa kapsamı dışında bırakılmıştı. 
Söz verilmesine karşın 2000 yılı sonrası emeklileri kapsayan intibak yasası unutuldu. 5 milyon emekli, aleyhlerine olan bu durumun ve aylıklar arasındaki dengesizliğin giderilmesini doğal olarak bekliyor. Öyle ya birine verilirken diğerinden neden esirgeniyor bu hak.   
Yeni yasanın hayata geçirilmesiyle emekli aylığında aşamalı olarak 500 liraya dek artış olacak. Hiç kuşkusuz bu para bunaltan hayat pahalılığı karşısında bütçelerine yeterli olmasa da katkı sağlayacaktır. Lakin yangın yerine dönen çarşı pazar fiyatları karşısında çok da anlamı olmayacak. Yine de hiç yoktan iyidir.
Çalışan ve emeklilere yönelik düzenlemeler gündemde iken yeni intibak yasasının göz ardı edilmemesini siyasi iradeden bir kez daha talep ediyor 2000 yılı sonrası emekli olanlar. Hükümetin taleplerine olumlu yanıt vereceğini umuyorlar. 
Aylıklara yapılacak olası yüzde 50'ye yakın zam ve çıkarılacak intibak yasasıyla  temmuzda çifte bayram yaşamak istiyor
gariban emekli. Tabii beklentileri gerçekleşirse. 
Bayram ikramiyelerine yapılmayan zamdan ötürü buruk olan gariban emekliyi sevindirmek bu kadar mı zor? 
Sakın, “bütçede para yok, kasa boş” diyerek gerekçe sunulmasın. İstenirse aşırı harcamalar kısılarak intibak yasası için rahatlıkla kaynak yaratılır...