Kamu bankalarının emekliye ödenen promosyon tutarını artırmasının ardından, gözler özel bankalara çevrildi. 
Ziraat, Vakıf ve Halk Bankası müşterileri olan emekliye üç yıl süre ile  ödediği promosyonu aylık tutarlarına göre 8-12 bin TL’ye çıkardı. Düşük aylığa az, yüksek aylığa fazla promosyon ödenecek. Aylıklarına seyyanen zam bekleyen emekli, seçim öncesi salt promosyon artışı ile yetinmek zorunda kaldı. Siyasi iradeden gelen açıklamalar karşısında seyyanen artış için hayli umutlanan 16 milyon dar ve sabit gelirli bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı.
Kamu bankalarının promosyon tutarını artırması üzerine, aylığını taşıyan emekliye halen 3 yıl için çeşitli kampanyalarla 5 ila 15 bin TL’ye ulaşan promosyon veren özel bankaların da artışa gitmesi kaçınılmaz. Zira SGK tarafından önceden yatırılan aylıkları ödeme gününe dek çalıştıran ve para kazanan Akbank, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, ING Bank ve QNB Finansbank’ın da aralarında bulunduğu özel bankalar, emekliyi kaçırmak istemeyecektir. Hangi banka müşterisini kaçırmak ister? Özel bankalar cimri davranmadan seçim öncesi promosyon tutarını artırarak, bir an önce kamuoyuna duyurmalı. 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 16 milyon emekliye bankalar ve PTT aracılığı ile her ay 198 milyar TL, yılda 2 trilyon 376 milyon TL tutarında aylık ödüyor. Bu denli yüksek meblağı oluşturan çilekli pastadan pay kapmak için yarışa girecek tüm bankalar. Hiç olmazsa bayram öncesi bir teselli olacak promosyona zam emekli için.
Aylıklara zam için temmuz ayını bekleyecek gariban kitle. Siyasi irade temmuza dek ekonomide iyileşme olacağını, yılın ikinci yarısında iyileşme artılarının çalışana ve emekliye yansıtılacağını sürekli açıklıyor. Ancak yıllardır aynı söyleme rağmen yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı milyonları yoksullaştırıyor.     
 2017 Mart ayında 11.5 milyon emekliye, aylıklarına göre 3 yıl süre ile en düşük 300 TL, en yüksek 450 TL tutarında promosyon verilmeye başlandı. İlk ödeme Ziraat Bankası tarafından yapıldı. Ardından diğer kamu ve özel bankalar da promosyon yarışına katıldı. Kızışan rekabetten ötürü promosyon tutarları belirli dönemlerde yükselse de emeklinin beklentisini tümü ile karşılamadı. 
Bankalar aylıkların kendilerine yatırılması amacıyla çeşitli kampanyalarla emekliyi çekmeye çalışıyor. Bankalar 3 yıl özel fırsatlarla kendine bağladığı emekli aylığını ödeme gününe, saatine dek işleterek kar ediyor. Ayrıca emekliden  en az bir otomatik fatura ödeme talimatı vermesi isteniyor. Geçen yıl 500 milyar TL’ye yakın kazanan bankaların cimri davranmadan emekli promosyonlarını artırmaları gerekiyor. 
Promosyondan yararlanabilmek için emeklinin aylığını yatırılmasını istediği bankanın herhangi bir şubesine başvurması, ya da e-Devlet üzerinden banka ve şube seçmesi yeterli. Anlaşma 3 yıl geçerli. Eğer anlaşma kısa sürede feshedilmek istenirse emekli aldığı promosyon farkını bankaya ödemek zorunda.