Merhaba kıymetli okuyucularım; şiddetin yarattığı korku, gelecek endişesi ile insanların içsel
dünyasına sindi. İnsan başarı ve özgürlükle doyurulmadıkça ve artan şiddet içselleştirildikçe, insan kendine öteki olur ve düşmanlığı kendine yönelir, bağımsızlığını kaybeder. Dolayısıyla itaat kültürü topluma yerleşir. 
Son yıllarda şiddet ve şiddete yönelik tepkilerin daha çok belirgin olması nedeniyle;
şiddet nedir, nedenleri nelerdir. Şiddet neye bağlıdır? 
Şiddet hayattaki tüm teknolojik gelişmelerin ve eğitim oranının toplumlar arasında artmasına rağmen hala tükenmeyen ve temelinde birçok neden olan istenmeyen davranış şekilleri olmaktadır.
Şiddet Nedir?
Şiddet temelinde güç veya baskı uygulamak suretiyle diğer bir insana bedensel veya ruhsal boyutta zarar vermeye neden olan davranışların tümü olarak belirlenmektedir.
Şiddet fiziksel veya ruhsal olarak başkalarına veya topluma zarar veren durumlar olmaktadır.
Şiddet Nedenleri Nelerdir?
Şiddet olgusunun bireysel veya toplumsal birçok nedene dayalı ortaya çıktığı bilinmektedir. Şiddet duygusunun temelinde yatan birçok psikolojik sorun olduğu şiddete meyilli insanların genellikle suça eğilimli kişiler olduğu uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda belirlenmektedir. 
Şiddet sadece bedensel yani fiziki boyutta olmakla kalmayıp, daha ağır sonuçlara neden olmaktadır.
Psikolojik şiddet ise karşıdaki kişinin ruhsal durumunu bozmaya yönelik yapılan davranışlar olarak kabul edilmektedir.
Şiddet uygulama eğilimi genellikle sevgisiz büyüyen kendi öz saygısını kazanamamış bireylerde veya ruhsal algılama bozukluğu olan kişilerde yaygın görülmektedir. 
İstediklerini yaptırmak için uygulanan şiddet, zamanla alışkanlığa dönüşerek karşı tarafı fiziki ve içsel olarak etkisiz bırakmaya neden olmaktadır. 
Şiddet bazı toplumlar tarafından normal kabul edildiği için tepkisiz kalınmakta ve bu nedenle şiddet eğilimi artmaktadır.
Şiddet Neye Bağlıdır?
Gelişen toplumlarda eğitim durumunun artması kent hayatında ilerleme ve insan ilişkilerinde daha da sosyal olmak gibi toplumsal değişikliklerin şiddeti ortadan kaldırması beklenmektedir. 
Buna rağmen yapılan araştırmalarda şiddet oranının daha çok eğitimli ve toplum tarafından saygı duyulan kesimler arasında daha da normalleştiği görülmektedir. 
Özellikle psikolojik şiddete maruz kalmak gelişmiş toplumlarda daha çok görülmektedir.
Şiddet eğilimi yaşanılan toplumun özelliklerine bağlı olmasının yanında daha çok bireysel ve psikolojik nedenlere bağlı olmaktadır. 
Adalet şiddeti; bireyin çocukluk evresinde ebeveynlerinden yeterli ilgi ve sevgiyi alamamasından kaynaklandığı gibi ergenlik döneminde yaşadığı olumsuz olaylar sonucunda da şiddete meyilli olmasına bağlanmaktadır.
Şiddet birçok nedenden ortaya çıkmasının yanında yetiştirilmek tarzına, eğitime, sosyal çevreye, maddi zorluklara bağlı nedenler arasında sayılmaktadır.
En önemlisi de şiddetin ve toplumsal sorunların yaşandığı bir yerde en büyük güvencemiz; adalet terazisidir. İNSANLAR adalet terazisinin mazlum ve mağdurun yanında olduğu bir memleket ister.
EVET; Memleket İsterim demişken Cahit Sıtkı Tarancı’nın Memleket İsterim şiirini kıymetli okurlarımla paylaşmak istedim.
Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.
Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
Memleket isterim
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.
Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikâyet ölümden olsun.
Cahit Sıtkı Tarancı
Düşündürebilmek, gelecek için üretilecek ürünün ana kapısıdır. ( Kazım İLHAN )
İnsanın ilim ve edebi, en büyük varlığıdır. Eskimez, çürümez, kaybolmaz.( Mevlana) 
Bu sözün ne kadar önemli olduğunu konular işlendikçe fark edeceğimizden eminim.
Toplumun ve ailenin en büyük ilacı doğru iletişimdir. ( Kazım İLHAN )
Birlikte siz, biz demeden, sıcak, sevecen ve mutlu birlikteliklerin bir arada olduğu sağlıklı neşeli yarınlar dilerim. Hoşça kalın...