Milletler Kupası birinciliğinin ardından, yıllardır eşiğinden döndüğümüz Avrupa şampiyonluğunu kazanan  Atatürk’ün Kızları, ülkeyi sevince boğdu. 
Sabrın, emeğin, dayanışmanın, özverinin, azmin ürünü Avrupa şampiyonluğunu ülkemize taşıyan kızlarımızla ne denli övünsek az. Zor günler geçiren halkın umudu oldu, moral aşıladı. Gerçekten böylesi bir sevince ve gurura fazlasıyla gereksinimi vardı Türkiye’nin.
Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de tarih yazan Atatürk’ün Kızları, şampiyonlukla kendilerini karalayan, cinsiyetleri üzerinden yüklenen birtakım karanlık çevrelere, aymazlara çok ama çok anlamlı yanıt verdi. Bilmem o mesajdan çıkarımda bulunurlar mı?
 Kızlarımızın başarısını hazmedemeyen bir güruhun olduğu sır değildi. İçten içe İtalya ve Sırbistan’ın kazanmasını bile istediler. Yarı final ve final maçlarında müthiş geri dönüşle şampiyonluğa uzanan yüz akımız Türk kızları, onlara bu sevinci yaşatmadı.
Turnuvada oynadığı 9 maçı kazanarak; ilk kez Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı namağlup dünya takımı olduğunu kanıtladı. Aslında temmuz ayında ABD’de düzenlenen Milletler Kupası’nı edinen Atatürk’ün Kızları, zaten orada dünya takımı olduğunu ilan etmişti.
Sırada Avrupa şampiyonluğu vardı.  Onu da dışlanmak istendiğimiz, üyelikte sürekli oyalandığımız AB’nin merkezinde, Brüksel’de  kazanarak  onlara da gereken yanıtı verdik.
Şampiyonluğun ayak sesleri yarı finalde son Avrupa şampiyonu İtalya’yı 3-2’lik yenerek duyulmaya başlanmıştı. Kızlarımızın ve ülkemizin Avrupa şampiyonluğuna inancı sonsuzdu. Zira azmin elinden hiçbir şey kaçmazdı.
Final maçında salonu dolduran gurbetçilerin yoğun desteği ile sonunda o kupa da geldi. Voleybolda dünya markası olan Sırbistan’ı da muazzam geri dönüşle 3-2 yenerek tarih yazdılar. 
Futbol tutkunu olan Türkiye’yi voleybol sevdalısı yaptı kızlarımız. Onların sayesinde ve başarıları ile voleybol, futbolun ardından en çok ilgi gösterilen spor dalı olacaktır. 
Hiçbir başarı tesadüf değildir. Utkuda alın teri ve emek var, sevgi ve arkadaşlık var. Kendilerine yönelik ağır eleştirileri duymamak, işine odaklanmak var.
Tarihi utkuda Melissa Vargas’ın aldığı kritik sayılar çok etkili oldu. Küba asıllı Türk yurttaş Vargas, İtalya ve Sırbistan’ı yüksek smaçları ile bitirdi. Boşuna Vargas Havayolları denilmiyor. Kim ülkemize kazandırdıysa binlerce teşekkürler.
Teşekkürler Eda Erdem Dündar, Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, Hande Balaban, Zehra Güneş, Gizem Örge, İlkin Aydın, Cansu Özbay, Elif Şahin, Simge Aköz, Kübra Akman, Aslı Kalaç, Derya Cebecioğlu, Ayça Aykaç, Ayçin Akyol, Saliha Şahin, Yasemin Güveli, Tuğba Şenoğlu ülkeye bu gururu yaşattığınız, Atatürk’e ilkelerine yakışan duruşunuz ve çalışkanlığınız için. Sizler gurur kaynağımızsınız.
Hedef, Paris’te yapılacak 2024 Yaz Olimpiyatları. Neden oradan da şampiyonluk gelmesin. Zira kazanılamayan tek kupa olimpiyat şampiyonluğu. Haydi kızlar siz onu da başarır, o kupayı Türkiye’ye getirirsiniz...