Bir ülke ve şehirde huzur ve mutluluğun en önemli unsuru iş ve aş imkanının olması, insanların gelecek kaygısı duymamasıdır. Bu kapsamda 2023'e iş ve aş derdiyle girilirken, yeni yılın ilk günlerinde Samsun'a sevindirici bir haber Vali Dağlı'dan geldi... 
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi Tanıtım Toplantısı'nda, bin 500 dönüm alan üzerine kurulan OSB'de 5 bin kişinin işe kavuşmasının hedeflendiğini açıkladı.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Karma OSB’de ağaç ve kenevir ürünlerinin ana ekseni oluşturacağını belirterek, “Vezirköprü Karma OSB’nin bugün ‘Bismillah’ diyerek tanıtımını başlattık. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun. Vezirköprü’de böyle bir ihtiyaç hissediliyordu. İlçede özellikle ağaç endüstrisinde bir talep vardı. Bunların önünü açmak durumundayız. Kenevir ile ilgili sanayinin gelişmekte olduğunu ve yeni taleplerin olduğunu biliyoruz. İlçe içi ve dışından ekstra talepler de gelecek. Ağaç ürünleri ve kenevir ana eksenlerimizi oluşturuyor. Bunun üzerinden yürürsek Vezirköprü için katma değeri yüksek bir sanayiye ulaşmış oluruz. Burası sorunsuz bir alan. 2B’den çıkardık ve yolları da tamamlandı. OSB’nin açılışını yapmadan yolunu yaptık.” diye konuştu.

Yeni yıla bu sevindirici gelişmeyle giren Samsunlu, bu güzel haberin bir an önce gerçekleşmesini bekliyor umutla...
Bunun yanında yeni müjdeler de gelmeli bence...
Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirindeki gibi: "Kış günü herkesin evi barkı olsun"...
Kalın sağlıcakla...