2022'nin bazı olaylarını internetten derlemeye çalıştım. İşte onlardan bazıları:

-2022'ye girdiğimiz ilk günlerde Türkiye ve Ermenistan arasındaki gerilim seviyesi düşmeye başladı. 1 Ocak - Türkiye Ermenistan'a, uyguladığı ambargoyu resmen kaldırdı. 2 Şubat - Ermenistan ve Türkiye arasında normalleşme sürecinin başlamasının ardından, iki ülke arası uçuşlar da başladı.

-İsrail ile Türkiye normalleşme sürecine girdi İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da bir görüşme yaptı. 14 yıl sonra iki ülke arasında yapılan ilk üst düzey ziyaret olan bu görüşmede, bölgesel gelişmeler ve ikili işbirliği konuları hakkında görüşüldü. Bu görüşme, İsrail- Türkiye ilişkilerinin gelişmesi için büyük bir önem taşıyor.

-Rusya Ukrayna savaşı patladı. 21 Şubat günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgeler Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıdığını paylaştı. Bunun üzerine 24 Şubat günü Rus ordusu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin talimatı ile Ukrayna'yı istila etti... Ruslar kara harekatının yanı sıra, çok sayıda hava ve füze saldırıları düzenledi. Özellikle başkent Kiev, Lviv, Harkov, Dnipro ve Odessa da dahil Ukrayna genelinde büyük şehirler hedef alındı. Yaşanan gelişmeler üzerine Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülke çapında resmi olarak sıkıyönetim ilan etti.

-2021-22 EuroLeague final karşılaşmasında Anadolu Efes rakibi Real Madrid'i 58-57 yendi ve üst üste ikinci kez EuroLeague şampiyonu oldu. 

-Marmaris yangını... 21 Haziran günü Türkiye'de büyük Marmaris yangını yaşandı. Muğla, Marmaris Bördübet Koyu çevresinde orman yangınları başladı. Günlerce söndürülemeyen yangın nedeni ile binlerce hektarlık alan kül oldu. Marmaris orman yangınlarının 3. gününde yangını çıkardığı belirtilen şüpheli şahıs tutuklandı. 
-30 Haziran'da Türkiye'nin ilk Maymun Çiçeği vakası ortaya çıktı. İlk vaka, Sağlık Bakanı  Fahrettin Koca tarafından halka duyuruldu.

-13 Temmuz'da Muğla, Datça, İzmir ve Çeşme'de orman yangını yaşandı. Yalnızca Muğla ve Datça'da 700 hektar tarım ve orman alanının zarar gördüğü ve 7 kişinin yaralandığı açıklandı. İzmir ve Çeşme yangınlarında ise 120 hektar zarara uğradı. 

-KPSS iptal oldu. 31 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS sınavına şaibeli soru skandalı yaşandı. Halis Aygün, ÖSYM Başkanlığı görevinden azledildi ve yerine Bayram Ali Ersoy görevlendirildi.

-Thodex'in kurucusu yakalandı. Thodex'in firari kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'un Avlonya şehrinde firari iken yakalandı.

-Ermenistan ve Türkiye arasındaki normalleşme kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Prag'da ilk defa bir kez görüştü. 

-2019'da ortaya çıkan covid-19 virüsü tüm dünya ekonomilerini derinden etkiledi. 7 Ocak - COVID-19 pandemisi vaka sayıları dünya genelinde 300 milyonu geçti. 

-14 Ekim'de Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan bir madende patlama meydana geldi. Patlamada 41 işçi yaşamını kaybetti. 

-29 Ekim'de Türkiye'nin yerli otomobili TOGG seri üretime başladı. 

-13 Kasım'da İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yaşanan İstiklal Caddesi'nde bombalı bir saldırı yaşandı. Saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi.

Ve 2022'nin son günlerinde Moskova'da Türk- Suriye heyetleri arasında görüşmeler olduğu da gelen bilgiler arasındaydı...

Güle güle 2022...
Hoş geldin 2023...