Özgür Özel’in genel başkan seçilmesi ile emekten, emekçiden, garibandan, emekliden, dar ve sabit gelirli kitleden yana tavrını daha öne çıkaran CHP, önümüzdeki günlerde  “Büyük emekli mitingi” yapacak.
Yeri ve tarihi henüz netleşmeyen mitingde 10 bin TL aylığa mahkum edilen, intibak ve seyyanen zam talebi duymazdan gelinen, aldığı sağlık hizmetinden yapılan kesintiler sonlandırılmayan, en düşük aylığın asgari ücrete eşitlenmesini haykıran, yılda dört aylık tutarında ikramiye ödenmesini isteyen milyonların sesi dile getirilecek.   
Seçim meydanlarında açlık sınırı altındaki aylıkla geçinmeye çalışan emekli, dul ve yetimin, asgari ücretlinin, atanamayan öğretmenlerin, stajyer ve çırakların, ücreti giderek eriyen emekçinin sorunlarını dile getiren Özgür Özel, ödülünü 31 Mart’ta sandıklardan birinci parti çıkarak aldı.
Yüzde 38 oyla 14 büyükşehir, 21 il, 337 ilçe ve 48 belde olmak üzere toplam 420 belediye başkanlığı kazanan CHP, 1977 yılında “Karaoğlan” Bülent Ecevit’in 1977 seçimi başarısının ardından en büyük utkuyu yaşadı.  420 belediye başkan 5 yıl süre ülke nüfusunun yüzde 65’nin yaşadığı, ekonominin yüzde 80’nini oluşturan büyükşehir, il, ilçe ve beldeleri yönetecek.
14-28 Mayıs yenilgisinin ardından “Değişim” sloganı ile gerçekleştirilen kurultayda CHP’nin 8. genel başkanı olan Özgür Özel, mütevazı yapısı, alçakgönüllü tutumu, yerel seçimlerde genç ve kadın adayları öncelemesi, yoksulluktan bunalan dar gelirlinin sorunlarını sürekli dillendirmesi CHP’yi yıllardır baskılayan yüzde 25’lik cam tavanı kırdırdı.
Seçildiğinde kuşku ile bakılan, “emanetçi” denilerek burun kıvrılan CHP’nin çiçeği burnundaki başkanı 31 Mart başarısı ile önyargıları tuzla buz etti. Olağanüstü gelişme yaşanmazsa Özgür Özel uzun süre koltuğunu koruyacaktır.
CHP’nin yerel seçim başarısında kuşkusuz emekli, emekçi, dul, yetim, esnaf ve çiftçinin tercihi önemli rol oynadı. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı altında inim inim inleyen milyonların ekonomik talebine siyasi iradenin kulak tıkaması, güdük zamlara layık görmesi sandığa tepki olarak yansıdı.
CHP, bu tepkiyi aylar öncesinden görerek akıllı politika ile seçim meydanlarında değerlendirdi. Özgür Özel’in içten hitabı seçmen üzerinde olumlu etki oluşturdu. Nereye gitse, hangi meydanda konuşsa hep emekliyi, emekçiyi, öğretmenleri, kuryeleri, stajyer ve çırakları öne çıkardı. Aslında uzun süredir unutulan halkçılık ilkesini, garibandan yana olmanın, dara düşenin yardımına koşan anlayışı yeniden CHP’nin bir numaralı gündemi yaptı Özgür Özel. Olması gereken de buydu. 
Sosyal demokrat CHP, oy toplama tutkusu ile uzun yıllar yelkenini sağa açmış, kuruluş değerlerinden epey ırak kalmıştı. Ne ki beklenen başarı bir türlü sağlanamamıştı. Laiklik ilkesi CHP’nin olmazsa olmazı idi. Bu ilke geçmiş genel başkanlar döneminde hep ıskalandı. 
Eğer, samimi söylemlerle halkın yaşadığı derin sorunları dile getirir, sosyal belediyeciliği önceler, kuruluş ilkelerinden ödün vermez, koltuk hırsı uğruna sağ partilere bol keseden vekil dağıtmadan da seçimlerden yengi ile çıkarsanız. 31 Mart’ta olduğu gibi.
Yeter ki hep halkın ve garibanın yanında olun, onlara içten yaklaşın. Emekli mitingi düzenlemek, sesleri olmak CHP’nin temel ödevlerinden biri. Kuşkusuz diğer dar gelirlinin sorunlarına dikkat çekici mitingler de yapılacaktır.