BU EMEKLİLERİN MAAŞI EKSİK YATACAK

Milyonlarca emekli, Temmuz zammı için nefeslerini tuttu. Ekonominin kötü gidişatı üzerine emekli maaşları yetersiz kalan emekliler, maaşları için iyi bir zam yapılması umudunu barındırıyordu.

Ancak yapılan son açıklamalarla birlikte yeterli zammın olmayacağı da bir diğer öngörüler arasında yer alıyor. Ancak emeklilerin gözü Nisan ayı enflasyon oranının açıklanacağı tarihte...

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Mayıs ayının ilk haftasında açıklaması beklenen 4 aylık enflasyon farkı kesinleşecek ve belirleyici olacak.

TÜİK tarafından yılın ilk çeyreğinin enflasyonu açıklanmıştı. Sonraki 3 ay için açıklanacak olan enflasyon verisi, emekli için yapılacak enflasyon zammını belirleyecek.

Enflasyon rakamının belli olmasıyla normal şartlarda memur ve memur emeklileri sözleşme zammı alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise refah zammı alıyordu. Ancak bu yıl bu iki tür emeklilerin ekonomik durum nedeniyle ek zam alamayacakları öne sürüldü. Tabii bu kadarla da kalmadı. Emeklilerin maaşından kesinti gündeme geldi.

Ekonomik zorluk yaşayıp çalışmak durumunda kalan emeklilerin maaşlarından kesinti yapılacak. Bu kesinti, işçi ve işveren katkı paylarının toplamına göre hesaplanacak.

Asgari ücret düzeyinde maaş alan emekli vatandaşlar, SGK’ya toplamda 3 bin 286 lira ödeme yapıyor. Bu ödemenin bin 6 TL’si işçi katkı payı olurken, 3 bin 18 TL’si ize işveren katkı payı oluyor.

Emeklilerin maaş kesintileri, çalışan emeklilerin 4A statüsünde çalışmasıyla oluşuyor. Böylece çalışan emeklilerin sosyal güvenlik destek primlerinin kendileri tarafından ödenmesi gerekiyor.

MHRS randevu sisteminde yeni dönem! Artık zorunlu olacak MHRS randevu sisteminde yeni dönem! Artık zorunlu olacak

Emekli olduktan sonra çalışmayan emeklilerinse maaşlarından herhangi bir kesinti yapılmayacak ve mayıs maaşları tam yatacak. Çalışan emeklilerin ise kesintili bir mayıs maaşları olacak. Detayları maaş bordrolarından görebilecekler.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.