İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshediyor

KREDİ KARTLARINDA LİMİT DEĞİŞTİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartları ile ilgili önemli bir karar aldı. Yeni dönemi başlatacak olan karar 1 Temmuz itibariyle uygulanmaya başlayacak.

BDDK’nın aldığı karar ile birlikte, temassız ödeme sistemlerindeki şifresiz işlem sınırını yükseltildi. Söz konusu değişiklik, 1 Temmuz 2024’ten itibaren uygulamaya konulacak.

1 Temmuz’dan itibaren kartlar ve mobil cihazlar aracılığıyla yapılan temas gerektirmeyen ödemelerde, şifresiz işlem limiti 750 liradan 1500 liraya yükseltilecek.

BDDK değişikliği bankalara ilettiği bir yazı ile duyururken, iki yıl önce 1 Temmuz 2022'de 750 lira olarak belirlenen limit, teknolojik gelişmeler ve kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda tekrar güncellenmesine karar verildi.

HIZLI VE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE ALIŞVERİŞ

Temassız limitin 750 TL’den 1500 TL’ye yükseltilmesiyle birlikte tüketicilerin hızlı ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için daha yüksek meblağlarda şifresiz işlem yapabilme kolaylığı sağlanarak yeni bir dönem başlatılmış oldu.

Kredi kartı limitlerinin artırılması, tüketiciler için önemli bir finansal durumken, bankalar, müşterilerinin kredi kartı limitlerini, belirli kriterlere çerçevesinde ayarlamaya çalışıyor.

Bankalar bu kriterler arasında müşterinin aylık geliri, kredi geçmişi ve ödeme alışkanlıkları gibi faktörleri göz önene alarak çalışma gerçekleştiriyor. Genellikle bir müşterinin kredi kartı limiti, aylık gelirinin dört katına kadar çıkabiliyor.

Limit artışı için bankalar genel olarak müşterinin düzenli gelirinin olup olmadığını ve kredi notunu dikkate alıyor. Kredi notu, önceki borç ödemelerinin zamanında yapılıp yapılmadığını ve kredi kullanım alışkanlıklarını yansıtan bir değerlendirme sistemidir.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.