Enflasyon beklentileri değişti: Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Enflasyon beklentileri değişti: Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

ARABASINDA OLMAYAN CEZA ÖDEYECEK

Türkiye'deki araç trafiğinin daha düzenli ve güvenli bir hale getirilmesi için yeni uygulamalar hataya geçirilmeye devam ediyor.

Bu kapsamda milyonlarca aracı ilgilendirecek karar 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. Araçlarda Karekod uygulaması resmen başladı.

1 Ocak’ta yürürlüğe giren uygulama araçlarda sahte plakaların önüne geçmeyi amaçlıyor. Söz konusu uygulama 1 Ocak itibarıyla tescil ettirilen plakalar için zorunlu hale geldi. Bu sayede, karekod uygulaması ile emniyet birimlerinin araç ve sürücü bilgilerine ulaşması daha kolay olacak.

Bu uygulama, kullanımda olan plakaları değil, yılbaşı itibariyle tescil ettirilen tüm plakalarda geçerli oldu. Yürürlükte olan uygulamada 12 haneli bir seri numarasıyla birlikte işlenecek olan karekodlar sayesinde araçların seri numarası, üretim yeri ve üretim tarihi gibi birçok önemli bilgilere emniyet ve sürücüler ulaşabilecek.

32 BİN TL CEZA KESİLECEK

Öte yandan plakanın okunurluğunu engelleyecek şekilde değiştirilmesi ve sahte plaka kullanımı halinde ciddi para cezaları uygulanacak. Bu cezalar, plakanın okunurluğunu engelleyecek üzere değiştirildiğinde 2.647 TL, sahte plaka kullanımı için ise 32.170 TL'ye kadar bir ceza uygulanacak.

EN BÜYÜK AVANTAJ GÜVENLİK

Ekspertiz firması yetkilileri ve galericiler, uygulamayı değerlendirdi. Piyasa uzmanları karekod uygulamasını yerinde bulduklarını ifade etti.

Oto Ekspertiz firmasının genel koordinatörü Alperen Temizyürek, uygulamanın en büyük avantajının güvenlik kontrolleri olduğunun altını çizdi.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.