Bazı davranış biçimlerimiz ve alışkanlıklarımız, hem kendimizi hem çevremizi zorlar. Bu zorlayıcı tutumlarımızı değiştirmek ya da esnetmek için bazen çok mücadele veririz. Kararlar alırız, listeler yaparız, gözden kaçırdıklarımızı akılda tutmaya çalışırız, dersler çıkarırız. Ancak tüm bunlara rağmen tekrarlayıcı davranış biçimlerimiz ve bizi yıpratan duygu durumlarından çıkmak mümkün olmaz. 

Hepimizin belli durumlara karşı geliştirdiğimiz tepki mekanizmalarımız vardır. 
O anın içerisinde nasıl davranacağımıza karar verdiğimizi sanarız. Aslında ortaya çıkan çoğu tepkisel davranış biçimlerimiz, beyinde bir yerlerde çok önceden saklanmış bazı bilgiler ışığında kendiliğinden ortaya çıkar. Hangi davranış biçimini sürdürmeye meyilli olduğumuza karar veren bu bilgilerdir. 
Yaşamımızı bir film gibi düşüncecek olursak, bu filmde yaşanan milyonlarca sahne ve bu sahnelerin içindeki pek çok duygu, hayata ve kendimize dair öğrendiğimiz pek çok bilgi mevcut. 
O sahnelerde bazen baş etmekte zorlandığımız durumlar, hayalkırıklıkları, başarısızlık; eksik, yetersiz, değersiz, çaresiz hissetme, güvende hissedememe gibi duygular vardır. Kişide travmatik izler bırakan bu sahneler işlevsel olmayan bir biçimde hafıza kayıtlıdır ve şimdi muzdarip olduğumuz, değiştirmekte zorlandığımız davranış biçimlerine sebep olurlar. 

Otomatik olarak ortaya çıkan, çoğu zaman engellenemez ve belli bir farkındalık içinde olmadan ortaya çıkarmaya meyilli olduğumuz davranış biçimlerini değiştirmek için derinde kalmış bu bilgileri öğrenmek zorundayız. Öncelikle, bu bilgiler nerede, ne zaman öğrenildi, hangisi hatalı, hangisi eksik, bunları bulduğumuzda özgürleşmeye başlayacağız.  Neyi neden yaptığımız daha anlamlı hale gelecek. 
Orada öğrenilen yanlış bilgiler duyarsızlaştırılacak ve yerine yeni inançlar gelecek. Yeni bilgilerle dünyaya bakmak davranış değişikliklerini beraberinde getirecek. İlişkilerimiz, sosyal hayatımız, kendimize ve dünyaya bakış açımız değişecek; çünkü hiçbirimiz göründüğümüz kadar değiliz. Hiç kimse gördüğümüz kadar değil…

Ayrıntılı bilgi ve randevu için: [email protected], 0362 233 25 25