Oluşturduğu kadro ile sezon başı şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Yılport Samsunspor, dört maçta aldığı sonuçlarla taraftarını oldukça üzdü.
Geçen sezon Spor Toto 1. Lig’de yaşadığı düş kırıklığının ardından çok sayıda deneyimli oyuncuyu kadrosuna katan Karadeniz ekibinin dört maçta edindiği sonuçların yanı sıra sahaya yansıttığı oyun da beklentilerin hayli gerisindeydi.
Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, güçlü kadro için kesenin ağzını açarak ligin deneyimli oyuncularını takıma kazandırdı. Kaleci Szumskı, Alim Öztürk, Celil Yüksel, Boldrin, Zeki Yavru, Mücahit Albayrak, Yusuf Abdioğlu, Laura, Harris gibi sükseli oyuncular, Samsunspor’a geldi. Yanı sıra her takımın havada kapacağı Fofana ile Osman Çelik de takımda kalınca umutlar tepe yaptı.
Kağıt üzerinde son derece güçlü oyuncu topluluğu ile yıllardır duyulan şampiyonluk özleminin bu sezon giderileceğine hayli inandı kent. Ancak evdeki hesabın şimdilik çarşıya uymadığı dört maçın ardından görüldü. Sezonun ilk maçı Altay karşısında dış sahada 2-0’lık yengi sonrası başarısızlık sökün etti. 
İç sahada şampiyonluğun diğer en güçlü adayı Eyüpsor karşısında 1-1, dış sahada Erzurumspor maçında 2-2’lik eşitlik ve ardından iç sahada ligin zayıf takımlarından Manisaspor mücadelesinde 1-0’lık yenilgi işlerin hiç de iyi gitmediğinin işareti oldu.
Erzurumspor maçında son dakikada ve Manisaspor karşısında kaçırılan penaltılar 5 puanın yitirilmesine neden oldu. Eğer o maçlar kazanılsaydı 10 puanla ligin üst sıralarında olacaktı Kırmızı Şimşekler. Hasan Kılıç ve Boldrin gibi deneyimli oyuncuların o atışları gole çevirememesi, akıl alacak gibi değil.
Elbet penaltı kaçabilir, yenilip 3 puan da yitirilir. Ancak Samsunspor’un geçen sezonki kadrosundan çok şey kaybettiği Altay maçı dışında diğer üç karşılaşmada sergilediği oyun, asıl taraftarı şaşırttı ve üzdü. Ne gereken savaşım ne tempolu ve karşıt takımı boğan, kendi yarı sahasında esir tutan oyun anlayışı vardı sahada.
Taraftar gibi Bayram Hocayı da şaşırtan acemi oyuncu topluluğu idi o çok güvenilen takım. Bu denli mi mücadeleden yoksun olunur, karşıt oyuncuya alan boşluğu yaratılır? İşte zayıf diye tanımlanan Manisaspor savunma hattının uyurgezerliğinden golü bularak, üç puanla kentine döndü.
Hiç kuşkusuz başarısızlığın temel sorumlusu vurdumduymaz oyuncular kadar Bayram Bektaş’tır. Sonuçta kadroyu oluşturan, sahaya yansıtılacak oyun taktiğini veren, maç içinde değişiklikleri yapan kendisi. Eğer böyle sürerse faturanın kendisine çıkacağını unutmamalı. Umarım gereken ders alınmıştır.
Son söz Yüksel Yıldırım için. Takımı sahiplendiğinden bu yana tonlarca para harcıyor. Lakin kendini ve kenti mutlu edecek sonuçlar alınmıyor, şampiyonluk özlemi dindirilemiyor. Bir açıdan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a benzetiyorum. Umarım her ikisi de sezon sonu sevinir ve taraftarı coşturur...