2024 CANLI YEREL SEÇİM SONUÇLARI | Türkiye, yeni belediye başkanları ile il ve ilçelerdeki meclis üyelerini belirlemek için bugün sandık başına gitti. Yaklaşık 61 milyon seçmen, 2024 yerel seçimleri için oyunu kullanırken; 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlenecek. Türkiye genelinde 206 binden fazla sandığın kurulduğu yerel seçim sonuçları şimdiden merak edlimye başlandı. Oy verme işlemi 32 ilde saat 16.00'da sona ererken; saat 17.00'de ise tüm Türkiye'de tamamlandı. Oy verme işleminin sona ermesinin ardından sandıklar açıldı ve oy sayım işlemine geçildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçim yasaklarının kaldırılmasıyla birlikte İl il seçim sonuçları! Hangi ilde hangi aday önde? İlçe ilçe seçim sonuçları? Büyükşehirleri kazanan aday ve partiler kimler? sorularının yanıtları da gelmeye başlayacak. Başta en çok merak edilen İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin, Ordu, Eskişehir ve Manisa olmak üzere il il seçim sonuçları Mynet'te yer alacak.

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Limitler değişti Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Limitler değişti

Yerel seçim sonuçları için beklenen gün geldi, geri sayım başladı. Tüm Türkiye genelinde yaklaşık 61 milyon seçmen bugün sabah saatlerinden itibaren 2024 yerel seçimleri için sandık başına gitti. Bazı bölgelerde saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi 32 ilde saat 16.00'da sona ererken, 17.00'de de tüm Türkiye'de sona erecek. Sandıkların açılmasıyla ilk seçim sonuçları da gelmeye başlayacak. Seçim yasaklarının sona ermesiyle birlikte il il 2024 yerel seçim sonuçları ve hangi adayın önde olduğu netleşmeye başlayacak.

YSK BAŞKANI: OY SAYIM İŞLEMLERİ BAŞLADI

YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamada "Oy sayım işlemleri başlamıştır. Saat 17'de genel bir bilgi vereceğiz oy sayım işlemleriyle ilgili. Daha sonra kurulumuz toplantıya geçip yayın yasaklarının kaldırılma saatiyle ilgili karar vereceğiz." diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.