Cumhur İttifakı ortağı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ekonomik krizden yakınanları, “soğan edebiyatı, patates tantanası”  sözleriyle eleştirmesi, doğrusu yaşamın gerçeklerinden hayli uzak değerlendirme.
Partisinin Çankırı ve Kastamonu mitinglerinde konuşan Bahçeli, Kurtuluş Savaşı yıllarına göndermede bulunarak, “ o tarihlerde bir kuru ekmekle öğün geçirenler vatanımızı geçmeyi hedefleyen işgalcilere inanç ve iradeleriyle direnmişlerdi” sözleriyle, zor koşullarda emperyalist ülkelere karşı kazanılan tarihi utkuyu hatırlatmış. İyi de etmiş.
MHP liderinin vurguladığı gibi, Türk halkı, askeri yokluk ve yoksunluk içinde kararlılıkla işgalci güçlere karşı yurdunu savunarak büyük başarı kazanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki tarihi utku, Türk ulusunun her daim gurur duyacağı başarıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temel taşlarını döşeyen zafere kimsenin söz söylemeye hakkı olamaz.
Lakin o günün yokluk ve zor koşulları ile günümüzde hayat pahalığı arasında bağlantı kurmak isabetli değil. Zira 30 lira olan kuru soğan ile 20 liradan satılan patates dar ve sabit gelirli insanların belini bükmeye devam ediyor. Plansız üretim ve girdi maliyetlerinin artmasından dolayı sadece soğan ve patates değil, diğer meyve- sebze fiyatlarının yüksekliği, halkın cebini vuruyor. Çarşı pazarın bir türlü ucuzlamayan fahiş fiyatları yurttaşı  canından bezdiriyor. 
Kısa süre kalan yaz mevsiminde de sebze ve meyvenin ucuz olmayacağı açıklandı. Türkiye Halciler Federasyon Başkanı Yüksel Tavşan, 15 gün sonra ürün hasadında bolluk olacağını, fiyatların da bir ölçüde düşeceğini bildirdi. Tavşan, hasattaki bolluğa karşın bu yaz 10 liranın atında sebze ve meyvenin satılmayacağını ifade etti. Bu da demek oluyor ki, halk çok ucuz ürüne ulaşamayacak bu yaz.
Mutfağı alev alev yakan hayat pahalılığı yadsınmayacak denli ekonominin ve halkın bir numaralı gündemi. Ne seçim ne başka biri  gerçek olan tek şey hayat pahalılığı, halkın satın alma gücünün dibe vurmasıdır.
Siyasi iktidar ile ona yakın medyada da soğan fiyatlarının 30 liraya yükselmesi dile getiriliyor, yazılıyor, seçimin yazgısının hayat pahalılığı olacağı vurgulanıyor. Yani görmezden gelemiyorlar. Toplumun gerçek gündeminden uzak kalmak aslında siyasetçiler için doğru politika olmaz. Bunun ayırdında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan da soğan ve patatesin pahalı fiyatlarından ki hoşnutsuzluğunu dile getirdi. 
Hal böyle iken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çarşı- pazar fiyatlarına ilişkin yakınmaları, “ soğan edebiyatı, patates tantanası” olarak suçlaması yaşamın gerçeğine ırak yaklaşım. “Soğan mı TOGG mu?” diye değerlendirme yapmak da ekonomi gerçeği ve halkın gündemiyle örtüşmüyor.
Halk TOGG’ dan, TCG’ den, Altay Tankı ile İMECE uydusundan gururlanıyor.  Ancak yaşadığı maddi sorunların çözülmesini,TOGG satın alabilecek gelire kavuşmasını öncelikli talep ediyor. Karnı ve cebi doymadığı sürece çok da övünmez o eserlerle...