Samsun'da tezgahları süsleyen hamsi bereketiyle de fiyatıyla da vatandaşın ve balıkçıların yüzünü güldürüyor. Hamsinin bollaştıkça fiyatının da düştüğünü belirten balık satıcıları, son günlerde oldukça fazla miktarda avlanan hamsinin kilosunun 30 TL’ye düştüğünü ifade ettiler.

SATIŞTAN MEMNUNLAR

Hamsinin oldukça bol çıktığını dile getiren balık satıcısı Onurcan Köse, “İlk günlerde hamsinin kilosunu 120 TL’den satıyorduk. Sonrasında 100 ve 80 liradan sattık. Şu anda ise boylanan ve yağlanan hamsinin kilosunu 30 liradan satıyoruz. Lezzeti güzel olan hamsiye vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Hamsinin yanı sıra kınalı barbun 70, levrek 180, çipura 170, alabalık 80, palamut 50 TL’den satılıyor.  Bu yıl sezon hamsi ile açıldı hamsi ile de kapanacak. Bu yıl da hamsi yılı olacak” dedi.

FİYATLAR UYGUN 

Genel olarak balık fiyatlarından memnun olan vatandaşlar ise hamsinin fiyatının düşmesine sevindiklerini, et ve tavuk ürünlerine göre balık fiyatlarının uygun olduğunu ifade ettiler.

Minikler Atakum'da 23 Nisan’ı Çakırlar Korusu’nda karşılıyor Minikler Atakum'da 23 Nisan’ı Çakırlar Korusu’nda karşılıyor

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.