Samsun'da hemşire, öğretmen, öğrenci gibi farklı mesleklerden kadın katılımcıların oluşturduğu "Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı" 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel "Ritimlerin Buluşmasıyla Kadının Sesi Yükseliyor" adlı bando gösterisi yaptı.

Mine Yavuzel ve Ayşegül Tekay'ın kurduğu ve 20 ile 64 yaş arası kadınlardan oluşan 45 kişilik bando takımı, Cumhuriyet Meydanı'nda gösteri yaptı. Bando takımı İstiklal Caddesi ile 56'lar Caddesi güzergahındaki yürüyüşün ardından gösterilerini özel bir AVM'de sonlandıracak. 

UNUTULMAZ ANLAR 

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve 2020 yılında Samsun'da kurulan Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı, 9 Mart'ta da kendilerinin bestelediği marşları çalarak insanlara unutulmaz anlar yaşattı.

"HERKESİ BEKLİYORUZ"

Bando takımının kurucularından biri olan Mine Yavuzer, "Benim adım kadın diyerek yola çıktık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü'nü kutlamak için. Çok güzel bir etkinlik yapacağız. Herkesi davet ettik. Birleştirici unsur olmak istedik bugün. Bütün belediye başkan adaylarımızı davet ettik. Gelin hep birlikte yürüyelim. Hep bir arada, el ele olalım istedik. İnşallah bunu yapacağız. Saat 16.00'daki Bulvar AVM etkinliğine herkesi bekliyoruz." dedi. 

Oluşturdukları "RİTİMATO" adlı 18 darbukadan ve bando ekibinden oluşacan 45 kişilik ekiple gösteri yapan takım, daha önce Edirne Uzunköprü Festivali, Ankara Büyükşehir Belediyesinin etkinlikleri ile İstanbul'da ve 25 farklı ülkede etkinliklere katılan bando takımı, Samsunspor'un marşı için hazırlanan klipte yer aldı. Marşları kendi besteleyen ve bugüne kadar 18 besteyi marşa dönüştüren bando takımı, 1 Haziran'da LÖSEV'in 25. yıl etkinliklerine katılacak.

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz: “Samsun ve ilçemiz için hep birlikte çalışacağız” İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz: “Samsun ve ilçemiz için hep birlikte çalışacağız”

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.