Zorlu Eğitim Kurumları'nda okuma bayramı heyecanı yaşandı. 1. sınıf öğrencileri okuma, yazma öğrenmenin sevincini, düzenlenen etkinlikte aileleri ve öğretmenleriyle paylaştı. Okuma bayramı, birinci sınıf öğrencilerinin gösterileriyle renklendi. 


Özgüveni gelişmiş, sosyal yaşam becerileri güçlü, yabancı dili iyi, teknolojiyi kullanabilen, Atatürk ilkelerine bağlı, akılcı, çağdaş, ailesine, ülkesine ve insanlığa yararlı bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Zorlu Eğitim Kurumları'nda 1/ A sınıfının hazırladığı okuma bayramı programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

BAMBAŞKA BİR DÜNYANIN KAPILARI AÇILDI

Zorlu Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu, açılış konuşmasını yaptığı programda öğrencileri tebrik ederek, "Zorlu Eğitim Kurumları olarak Atatürk ilkerine bağlı, akılcı, çağdaş, özgüveni gelişmiş, sosyal yaşam becerileri güçlü, ailesine, ülkesine ve insanlığa yararlı bireyler olmalarını sağlamak bizlerin asıl amacıdır. Bugün öğrencilerimizin en güzel anlarında başarılarına ortak olmak için buradayız. Bu zamana kadar oyuncak tutan eller kalem tutmaya başladığnda bambaşka bir dünyanın kapıları da açıldı onlara. Okumanın yazmanın her türlü beceriye donanmalarının ve tüm birikimleri göstermenin ilk mutluluğudur.
Gelecekteki büyük başarılarının ilk adımıdır. Bütün öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının daim olacağına gönülden inanıyorum" dedi.


İKBAL IŞIĞISINIZ

İlkokul Müdürü Ece Zorlu Berker de öğrencilere olan güveninin tam olduğunu belirterek, "Okuma bayramı şenliğimize hoş geldiniz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi; sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz" diye konuştu. 

ÖZEL VE ÖNEMLİ BİR SÜREÇ 

Sınıf öğretmeni Esveddin Köse de öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Çoğu sınıf öğretmeninin en çok yorulduğu, en çok umutsuzluğa katıldığı, kendini bazen en yetersiz hissettiği fakat her şeye rağmen en sevdiği birinci sınıftır. Biz öğretmenler çamura şekil veren heykeltıraşlar gibiyizdir. Birinci sınıf işe başladığımız bu noktada ayrı bir önem arzetmektedir. Çocuk için de hem özel hem önemlidir. Bu ilk yıl çocuklarımız bir yönden toplum içine ilk kez çıkıyor ve sancılı bir adaptasyon süreci geçiriyor öte yandan da hayatlarının en temel becerisi olan okuma, yazma becerisini kazanmaya çalışıyorlar. Bu süreçte bazı öğrencilerimizin sınırlandırılması bazılarının ise yüreklendirilmeye ihtiyacı olur. Biz öğretmenlerin bu süreçteki rolü kimi zaman bir arkadaş, kimi zaman ise bir anne veya baba oluyor. Birinci sınıf öğretmeninin tüm yılın sonunda yaşadığı mutluluk ve heyecan  bir annenin bebeğini ilk kez kendi başına ayakta durup sonra da ilk adımlarını attığı anki duygularına benzetebiliriz. Bu yıl bizlere bu heyecan ve mutluluğu yaşatan on iki minik yüreğe, bizimle daima iş birliği içinde olan siz değerli velilerime ve okul içinde her ihtiyacımız olduğu anda yardımını bizlerden esirgemeyen sayın müdür ve müdür yardımcılarıma şahsım adına teşekkür ediyorum. Bu on iki minik yüreğin sizlerin ve bizlerin çabaları ile ilerde yürekleri vatan sevgisiyle dolu işini iyi yapma gayreti içinde olan,dürüst,çalışkan, düşünen, üreten bireyler olmaları dileğiyle."

RENKLİ GÖSTERİLER

Köse'nin konuşmasının ardından sahneye davet edilen öğrenciler, dans gösterileri gerçekleştirdi. Çeşitli mesleklerin canlandırıldığı, şiirlerin okunduğu programda öğrencilerin seslendirdikleri şarkılar ise programa renk kattı. Gösterilerin ardından İlkokul Müdürü Ece Zorlu Berker, öğrencilere başarı belgesi verdi. Velilerden büyük alkış alan program beğeniyle izlendi. 

Samsun'da 9 milyar 87 milyon TL'lik yatırım Samsun'da 9 milyar 87 milyon TL'lik yatırım

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.