Yerel seçimlerde aday olup yaşadığımız coğrafyayı nasıl değerlendireceklerini ve neyle neyin yerini değiştireceklerini net bir şekilde deklare edilmesini, vatandaşımız bekliyor. İSTİHDAM YARATMAYA EVET AMA GENETİĞİMİZLE OYNAYARAK DEĞİL.
İstihdam yaratacak mısınız? Bu istihdamı yaratırken özellikle Samsunumuzun değil, ülkemizin göz bebeği olan ÇARŞAMBA  ve BAFRA ovalarını SANRAL OVASI MI yapacaksınız? Yani mümbit tarım alanlarımızın genetiği ile oynayacak mısınız? Yoksa ovalarımızın genetiğine uygun tarım alanları ve hayvancılığa gereken önemi vererek mi istihdam yaratacaksınız?
Tarıma ve hayvancılığa elverişli olmayan arazilerde sanayi ve enerji alanlarında istihdam yaratmaya var mısınız? Her ilçemizin ürettiği her neyse onu destekleyip ürettiğine pazar bulacak mısınız? Ürettiği ürünlere bütünleşmiş tesisler kazandıracak mısınız? Köylümüzün maliyet sıkıntısından dolayı tarımdan ve hayvancılıktan ürktüğünün farkında mısınız? 
Tarım ve hayvancılığa bu kadar müsait olan Çarşamba ve Bafra başta olmak üzere yaşayan vatandaşlarımız üretmesi gereken ürünleri (et süt yumurta) ALMAK İÇİN MARKETLERE KOŞMASI normal mi anormal mi? Vatandaşımızın gıda ürünlerini doğal ve organik elde edememesi sadece vatandaşımızın tembelliğinden mi? Yoksa artan maliyetlerin el yakmasından mı? Üretimi teşvik etmek ve cazip duruma getirmek için projeleriniz var mıdır; yoksa kervan yolda dizilir mantığı ile hele bir görelim bakalım mı diyorsunuz?
Bütün şehir asası bilhassa kırsal kesimde imar maliyetlerini aşırı bir şekilde arttığından vatandaşın inşaat yapmakta ciddi sıkıntıları var. İlçelerin merkezleri dışında yoğun nüfusun yaşandığı alanlardan bile imar geçmiş değil. Şu çağda doğalgaz hizmeti alınamıyor. Bütün şehir yasası vatandaşın yükünü artırmaktan başka çok işe yaramış gözükmüyor...
Ulaşıma radika ciddi çözümleriniz var mı? Gönü kurtarıcı tedbirler değil uzun vadede nefes aldıracak çözümlere ihtiyaç var. Oy kaybetme uğruna doğruyu uygulamaktan çekinendir irade ile netice alamadığımız ortadadır. EZBER BOZACAK BEN DOĞRU OLANI YAPAYIM DA VİCDANEN MÜSTERİH OLAYIM OY KAYBEDERSEM DE KIYAMET GÜNÜ VEBALDEN KURTULMUŞ OLURUM DİYORSANIZ BAŞARIR VE TARİHE GEÇERSİNİZ. İMANVARSA İMKÂN DA VARDR DİYEBİLDÜĞİNİZDE ALLAH YAR VE YARDIMCINZ OLACAKTIR.
İlçe merkezlerimizde örneğin çarşambamızda ana caddelerimizde Salı sollu araçların park ettiği bir manzara vardır. Bu yıllardır böyledir ne emniyet  nede Belediye zabıtası asla müdahil olmamışalardır..
Hiçbir coğrafi engeli olmayan daz ova olan şehir merkezlerimizde halen bu çağda OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMEMİŞ İSE ÇOK FAZLA SÖZ SARFETMENİZE GEREK YOKTUR.
TRAMVAYINIZI ŞEHRİN ULUSLARARASI HAVA LİMANINADAHİ GETİRMEMİŞ İSENİZ VEBALİNİZ BÜYÜKTÜR DEMEKTR.
TRAMVAY TERME İLÇEMİZE KADAR GÜZERGÂHI ZATILMALI HER GÜN BİNLERCE YOLCU İLKL OTOBÜSLERLE YOLCUUĞA MAHKUM DURUMDAYSA SİZE SÖYENECEK ÇOK SÖZ VARDIR. Yine aynı şekilde Bafra istikametime tramvay güzergâhına dahil edilmekte geç kalınmıştır.
Belediye Başkan adaylarımızdan vatandaşımız elzem çözüm önerileri beklemektedir.
Dünü tenkitle oyalanmaya uğraşmayın gönü kurtarmayıverip yarınlarımızı kurtaracak öneriler geleceğimize dönük çözmeler getirilirse demokratik hayatımıza da katkıda bulunulmuş olur.
Yakın zamanda hizmete giren ilçe otogarı çok büyük br hizmet olmuştur. Geç de olsa adalet yerini bulmuştur. Başkanımız MUSTAFA DEMİR beye bu ve buna benzer hizmetlerindendolayı teşekkür ederiz.
EĞRİYE EĞRİ DOĞRUYA DOĞRU DEMEK VAZİFEMİZDİR.