Yerel seçimlerde adayların netleşmesinin arifesindeyiz. Başta aday adaylarımız ve kamuoyunun eli kulağında diyebiliriz. Biz millet olarak seçime ve siyasete meraklı bir milletiz.
Belediyelerimizi 5 yıllığına yönetecek olan başkan ve kadrolar bizlerden vekâlet isteyecek. Demokrasinin gerektirdiği bir olay bu. Geçen geçti, günahıyla sevabıyla geride kaldı. İrdelemek ve suçları ifşa etmek ufuk açıcı fikirler ortaya koymanın tam zamanı...
Siyaset yapmayı ve siyasi partiler taraftarı olmayı seviyoruz ama bu mecrada kıstasımız ne? Falancayı ben şunun için seviyorum. Ne için mi derseniz memleketlim hemşehriyiz... Falanca daha ehliyet ve liyakat olarak daha önde değil mi ? Olsun kardeşim her hafta maçlarda beraberiz. Arkadaşlığımız iyi...
Bu ve buna benzer birçok kıstası örnek gösterebiliriz. Oysa kişisel hobilerimiz öne çıkmamalı Söz konusu olan yaşadığımız coğrafya vatanımızın bir parçası. Vebal ve mesuliyetimiz büyüktür.
Öncelikle inancımız gereği hesaba çekileceğimiz bir güne inanan insanlarız gün kimsenin kimseye referans olamayacağı bir hesap günüdür. Sandık başına giderken yaptığımız tercihlerden hesaba çekileceğimizi unutmayalım.
Hemşehricilik, siyastassup ve mensup olduğumuz falanca şucu bucu cemaatler bizi kurtaramaz. Hele şahsi çıkarlarımızı düşünerek umumun haklarına galebe  çalacak zihniyetle hareket, hiçbir Müslümana yakışmaz.
Önceliğimiz Samsun SEVDALISI olunması gerekiyor. Samsun Cumhuriyetin ilk yıllarından beri göç alan bir şehir. O nedenle buranın ev sahibini aramaya gerek yok. Kiralar düzgün ödeniyor mu? Samsun için bedel ödeniyor mu? Ev sahibi buydu kiracı buydu o geldiydi bu gittiydi bunlara bu  zamanda zaman harcamak tam bir cehalettir...
Siyasilere de bir çift sözüm var. Irkçılığı lütfen kaşımayın. Siz bir kitlenin değil Samsun ve ilçelerinin tüm halkını  yönetmeye talipsiniz. Kul hakkı diye bir kavramı asla aklınızdan çıkarmayın...
Başkan olmaya aday olmuş arkadaşlara başarılar diliyorum. Âmâ vebali büyük bir yükün altına girmekte olduğunuzu unutmayın. KUL HAKKINA RİAYET EDECEK MİSİNİZ? ADİL OLABİLECEK MİSİNİZ?Bir şehri yönetmeye ehliyetiniz var mıdır?
Samsun sevdalısı mısınız? SAMSUN'A AŞIK MISINIZ? SAMSUN İÇİN BİR PROJENİZ VAR MI? YAZMIŞ OLDUĞUNUZ BİR KİTAP BIRAKIN KİTABI BİR MAKALENİZ VARMI?
DOĞDUĞUNUZ BU ŞEHRE KAÇ YIL SONRA GELİP MERHABALAR SİZ İYİYMİŞSİNİZ BEN DE ADAYIM BİR TOPRAĞIZ DİYENLER AŞIK DEĞİLLERDİR. Ben de bir dönem sizlere idarecilik yaptım çok misafirperverdiniz geldim sizi yine yöneteyim diyorsanız aşıktan değil olsa olsa meşktendir.
Ben de yıllarca gurbette vatan için çalıştım kusura bakmayın ömrüm geçti cenazenize düğününüze gelemedim. Ama olsun siz beni yine seçin bak ne adam olduğumu göreceksiniz. Bu misaller de uzayabilir.
Muhalefet açısından baktığımızda bir kısım adaylar açıklandı ve açıklanacak. Muhalefetin ADAY TESPİTİ DOĞAL OLARAK İKTİDARDAN DAHA KOLAY. İş aşında olmadıkları  için yıpranmışlıkları pek yok denilebir. Samsun  göç alan bir şehir nüfus yapısı farklı ama muhafazakarlık kimliği de ön planda olan bir şehir. Emeklisi, işçisi asgari ücretlisi dar gelirlisi olduğu gibi sanayicisi ve iş nsanları da küçümsenmeyecek bir yapıya sahip.
İktidarın belediyeleri başta Büyükşehir olmak üzere eksiklikleri vardır ama genel anlama vatandaşı üzmediler ve memnun ettiler.  Büyükşehir yatırımlarından fedakarlık etmedi risk almasını da bilerek yoluna devam etti. Başkanımız çok ciddi bir siyasi tecrübesi kadar mesleğinin de mimar  mühendislik açısından da şanslı Samsun için. Kuruluştan bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında ve güveninde olması ona bir dönem daha göreve devam hakkı veriyor...
İktidarın rakibi kendisidir. Hayat pahalığı ve emekli kesimin çıkmazda oluşu bir handikaptır. Âmâ yaşadığımız şehrin yaşanabilir bir huzur ve istikrar şehri olması her şeyden önemlidir. Bir de yapılmış ve yapılacak yatırımları göz önüne alırsak, çok fazla sıkıntı olmayacaktır...