2022-2023 eğitim öğretim yılı başladı, SMG’ye yaptıkları açıklamalarda; yetkililer gerekli önlemlerin alındığını belirtirken, aileler ise pahalılıktan yakındı...
Samsun’da okul alışverişine çıkan bazı veliler, gazetemizde de yayımlanan röportajlarda çanta, kırtasiye, forma ve ayakkabı fiyatları konusunda bakın neler söyledi:
-Bir çanta alacağız 300 lira. Her şey ateş pahası nasıl alacağız bilemiyorum. Fiyatlar çok yüksek. Bir çocuğun okula başlaması 2 bin lira. Bütçemiz ise 500 lira. Yetişemiyoruz, alamıyoruz. Servis ücretini nasıl vereceğiz onu da bilmiyoruz.
-Okul kıyafetleri, anaokulu eşofmanları bakıyoruz. Ancak fiyatlar çok yüksek. Servis ile çocukları okula göndereceğiz. Kendimizden kısıp çocuklar için bütçe ayıracağız. Fiyatlar şu an çok yüksek, ama belli bir bütçemiz yok.
-Okul heyecanı güzel ama ekonomi iyi değil. Fiyatlar çok fena. Geçen yıl 4 buçuk 5 liraya aldığımız defter bugün 14 lira. Servise ayırdığımız bir bütçemiz yok. Bir yerlerden kısıp vereceğiz. 
-Fiyatlar yüksek. Bir penye 150 lira. Sadece okulun amblemi var diye. Fiyatlar artmış durumda. Allah yardımcımız olsun. Kırtasiye ihtiyaçlarını henüz almadık bile. Bin lira bütçe ayırdım ama yetmiyor. 
-Gücümüzün yettiği kadar alacağız. Üç çocuk için 4 bin lirayı gözden çıkarttık. Servis ücretleri 400 liradan başlamış. Ne yapacağız bilemiyorum. Geçen yıl servis ücreti 150 liraydı.
-İki çocuğum var okula gidiyorlar. Kırtasiye, okul kıyafetleri ihtiyaçları var. Onları almaya çalışacağız. Maaşım çocukların okul ihtiyaçlarına gidiyor. Çocukların okul masraflarını çıkarabilmek için iki aydır tüm masrafları kıstık.
Ne diyelim, Allah ailelerin yardımcısı olsun okula giden yavrularımıza zihin açıklığı versin...
Kalın sağlıcakla...