Bağ-Kur prim eşitlemesi için çalışmalar sürüyor. Düzenlemeyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişi erken emeklilik hakkını elde edecek. Erkeklerde emeklilik yaşı 60'a, kadınlar da ise 58'e gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışmalarımıza başladık. Burada 5 yıl kazanıyorlar aslında, 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanımış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Emeklilik sistemiyle ilgili önemli bir düzenleme geliyor. Geçtiğimiz yıl duyurulan Bağ-Kur prim eşitlemesi için somut adımlar işaret geldi. Bu düzenlemeyle 1 milyon kişinin erken emekli olması hedefleniyor.

1 MİLYON KİŞİYE SEVİNDİRİCİ HABER

Emeklilik sisteminde yeni düzenlemeyle birlikte 1 milyon kişinin erken emeklilik hayali mutlu sonla bitecek. Geçtiğimiz yıl duyurulan Bağ-Kur prim eşitlemesi için somut adımlar atılacak.

ERKEKLER 60, KADINLAR 58 SINIR

A Haber'in yer verdiği haberde eğer reform tüm süreleri kapsarsa 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan ve düzenlemeden etkilenecek.

Bağ-Kur'lu erkekler 60, kadınlar ise 58 yaşında emekli olacak. 3,5 yıl içinde Bağ-Kur'dan SSK'ya geçenler ise 7200 günün tamamlandığında Bağ-Kur kapsamında emeklilik hakkı elde edecek.

KİMLER FAYDALANACAK?

Düzenlemeden küçük esnaf olarak nitelendirilen bakkal, kasap, berber, kuaför ve ayakkabı tamircisi gibi işletmelerin yanı sıra 10 ve altında personel çalıştıran işletmelerin de düzenleme kapsamında erken emekli olacak.

IŞIKHAN: 'ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Ayrıca düzenlemenin orta vadede hayata geçirilmesi de hedefleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, esnafın prim gün sayısının düşürülmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü de açıklamıştı.

Işıkhan, "Bakanlık olarak bu konuda bazı değişkenlerimiz olacak. Çalışmalarımıza başladık. Burada 5 yıl kazanıyorlar aslında, 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanımış oluyoruz. Biz talimatlarımızı aldık” dedi.

KPSS şartı yok! Hasta kabul-kayıt görevlisi alımı başvuru şartları açıklandı KPSS şartı yok! Hasta kabul-kayıt görevlisi alımı başvuru şartları açıklandı

kamu son haber 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.