CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM Grup Toplantısı’nda kısa ve sert konuşması gündemi oldukça sarstı.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kürsüden önce hazırladığı metni değiştirerek, genelde 1 saate yakın süren konuşmasını 13 dakikada sonlandırdı. 
Sözlerine sert tonda “Öfkeliyim, yumruklarımı sıkıyorum” diyerek başlayan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasındaki en dikkat çeken yanı “Şimdi bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum. Size de bir çift lafım var. Ya bana katılın ya şimdi şu anda yolumdan çekilin, açık ve net söylüyorum” şeklindeki seslenişiydi.
Faturasını bilinçli ödemediği için konutunun elektriği kesilen, yine borcundan ötürü aylardır karanlıkta oturan aileleri ziyaret ederek gündem oluşturan ve çok konuşulan CHP Genel Başkanı, grup toplantısındaki sert sözleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.   
Kimileri bu konuşmayı “cumhurbaşkanı adaylığını ilan etti” diyerek yorumladı, kimileri adaylıkta isimleri öne çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a “Ben varım, adaylığı sakın aklınızdan geçirmeyin”  şeklinde sert uyarı, kimileri de 6’lı masayı oluşturan liderlere “Beni ortak aday gösterin” mesajı olduğunu savladı.
Eğer erken veya baskın olmazsa seçimlere 14 ay gibi süre var. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan. Millet İttifakı’nın adayı daha netleşmedi. 6 liderin saptayacağı ortak aday Erdoğan’ın  karşısında yarışacak. Ya da küçük olasılıkla her parti kendi adayını çıkaracak veya Saadet Partisi, Gelecek Partisi ile Demokrasi ve Atılım Partisi üçüncü ittifakı oluşturup kendi ortak adayları ile seçime katılacak. Lakin bu zor görünüyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener Millet İttifakı’nın tek bir adayla seçime katılmasını ısrarla savunuyor. Özellikle CHP Genel Başkanı, ittifak ve 6’lı masanın dağılmadan ortak aday saptamasında ısrarlı. 
Bugüne değin CHP, DEVA ve DP’nin ev sahipliğinde üç kez toplanan 6 lider Genişletilmiş Parlamenter Sistem’e yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre net bir aday ismi masaya gelmedi. Sadece aday olabilecek kişide aranan temel ölçütler açıklandı. Yani Millet İttifakı ile 6 liderin ortak adayı henüz belli değil. 
Hal böyle iken birilerinin sert konuşmasına dayanarak “Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı” şeklindeki yorumları havada kalır. Hem ittifak ve 6’lı masaya en çok özen gösteren CHP Genel Başkanı ortaklarını göz ardı ederek nasıl  ”Ben adayım” diyebilir?  CHP Genel Başkanı’nın ortak aday olma isteği sır değil. Buna karar verecek olan 6’lı masa.
Önceki “Belediye başkanları görevine devam etmeli”  açıklamasıyla Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylığına olumlu bakmadığını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasındaki sözlerinin her iki belediye başkanına yeni mesaj olduğu ise yorum ve tartışmalara açık. 
Ancak önümüzdeki günlerde oluşacak koşullar her iki isimden birine vize çıkarırsa şaşılmalı. Çünkü siyaset gibi her an her şeyin ortaya çıkabileceği kaygan zeminde kesin konuşmak doğru olmaz. Bu köprünün altından daha çok sular akar. İzlemekte yarar var...