Atakum Esnaf Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sinecek, hükümetin icra ve haciz dosyalarını tasfiye etmek için çalışma başlattığını belirterek, "Biz de esnaf için sicil affı istiyoruz" dedi.

İŞ YERİ KİRALARI ARTTI

Sinecek, pandemi sürecinin esnafı zor durumda bıraktığını ve bu nedenle kooperatiflerden kullanılan kredilerin geri dönüşünde sıkıntılar yaşandığını belirtti. Hükümetin daha önce vergi borçlarına yapılandırma getirerek, borçlulara kolaylık sağladığını söyleyen Metin Sinecek, "Hükümetimiz yaşanan ekonomik sorunları çözmek için bazı çalışmalar yapıyor. İcra ve haciz dosyalarının tasfiyesi de bunlardan birisi. Esnafımızda ekonomik dalgalanmalardan ciddi oranda etkilendi. İş yeri kiraları ve maliyetler arttı. Bu nedenle esnaf için de sicil affı beklentimiz var. Bu beklentimizin dikkate alınarak, sicil affı konusunda çalışma yapılmasını istiyoruz" dedi.

'EKONOMİNİN BEL KEMİĞİ'

Esnafın ülke ekonomisinin bel kemiği olduğunu kaydeden Sinecek, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik sıkıntılar, ülkemizde hissediliyor. Her kesim bu krizden olumsuz etkileniyor. Vatandaşın icra ve haciz dosyalarının tasfiyesine yönelik paket hazırlığı var. Bu kapsamında esnaf için de sicil affı getirilmesi, rahatlama sağlayacaktır. Ekonomimizin yeniden canlanması için esnafın ayakta kalması, vatandaşında alım gücünün yeniden artması gerekmektedir. Bunun için de hükümetin enflasyonu düşürmeye yönelik çalışmalarının olduğunu görüyoruz. Bizlerin beklentisi esnaf için sicil affıdır. Ayrıca vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmanın da meclis gündemine getirilmesi bu süreçte borçlu esnafın daha da rahat nefes almasını sağlayacaktır."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN