Samsun'da gelenler ya da kentten yaşayanlar Samsun'da gezilecek yerleri merak ediyor. Milli Mücadele'nin başladığı şehir olan Samsun'da tarihi ve turistik açıdan birçok mekanı ziyaret etmek mümkün. Gelin Samsun'da gezilecek yerlere hep birlikte göz atalım.

SAMSUN'DA GEZİLECEK YERLER MERELERDİR?

SAMSUN ATATÜRK ANITI

Samsun ile bütünleşmiş olan Atatürk Anıtı kente ziyaret için gelenlerin ve kentte yaşayanların en uğrak noktaları arasında yer almaktadır. Kente gelenler önünde fotoğraf çekinip çevresindeki restoranlarda Samsun'un lezzetlerini tadabilirler.

SAMSUN YABANCILAR PAZARI

Kentin en işlek yerlerinden biri olan Samsun Yabancılar Pazarı hediyelik eşyadan, giyim, yemek oyuncağa kadar birçok şeyi bulabileceğiniz bir pazardır. Kurulduğu ilk dönemlerde Ruslar'ın ve Gürcüler'in ağırlıklı olduğu yabancılar tarafından işletilen pazar şu an tamamen Türkler'den oluşmaktadır. 

SAMSUN MECİDİYE ÇARŞISI

Samsun Mecidiye Çarşısı kentin en işlek caddelerinden birisidir. Çarşıda giyimden, yemeğe, beyaz eşyadan seyyar satıcılara kadar her şeye ulaşmak mümkün.

SAMSUN ÇİFTLİK CADDESİ

Samsun Çiftlik Caddesi kentte yaşayanlar ve ziyaretçiler için uğrak noktalardan birisidir. Cadde boyunca uzanan dükkanlar ziyaretçilerine alışveriş imkanı sunmaktadır. 

SAMSUN ATAKUM SAHİLİ

Samsun Atakum sahili kentte yaşayanların ve ziyaretçilerin vazgeçilmek noktalarından birisidir. Yemek mekanları ve kafeleriyle ünlü sahil şeridin de Samsun'un meşhur lezzetlerini tadabilirsiniz. Ayrıca sahil şeridi boyunca yürüyüş yapabilirsiniz.

SAMSUN AMİSOS TEPESİ

Samsun Amisos Tepesi tarih kokan dokusuyla ziyaretçilerini bekliyor. Baruthane Tepesi'nde yer alan Samsun Amisos Tepesi'nde kral mezarlıkları bulunmaktadır. Tepeden Samsun'u kuş bakışı olarak izleyebilirsiniz. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.