SAMSUN'UN NEYİ MEŞHUR?

Her bölgenin gezilip görülecek kendine has ürünleriyle ortaya koyduğu ürünler tatlar vardır. Karadeniz bölgesi de doğal güzellikleriyle oldukça merak edilen bölgelerden biridir. Peki Karadeniz’de tarihi ve doğal güzellikleriyle tanınan Samsun’un neyi meşhur?

Atatürk Parkı ve Onur Anıtı

Atatürk Parkı ve Onur Anıtı: Samsun’un ilk parkıdır. Cumhuriyet Meydanı’nın hemen yanı başında, Atatürk Anıtı’nı çevreleyen park, Samsun’un ilk parkıdır. Bu alan; çevre düzenlemesiyle, süs havuzları ve elbette Atatürk Anıtı’yla Samsun'a gelen ziyaretçilerin ilk durak noktasıdır.

Bandırma Vapuru

Bandırma Vapuru: Mustafa Kemal Atatürk'ü 9. Ordu Müfettişi olarak kurmayları ile birlikte İstanbul'dan Samsun'a getiren gemidir.

Atakum Sahili

Atakum Sahili: Samsun'un en beğenilen ve en çok tercih edilen sahillerinden biridir. Yürüyüş ve bisiklet yolu, alışveriş merkezi ve eğlence mekânları mevcuttur.

Gazi Müzesi

Gazi Müzesi: Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun' geldiğinde kaldığı evdir.

Bafra Nokulu

Bafra Nokulu: mayalı hamurdan açılmış yufkanın içerisine ceviz, kuru üzüm, şeker karışımı konularak yapılan ve şerbetsiz baklava olarak da adlandırılan bir tatlı çeşididir.

Samsun simiti

Başkan Türkel’den polislere kutlama Başkan Türkel’den polislere kutlama

Samsun simiti: Samsun'a gelip de yemeden gidilmeyen şeylerden biri de Samsun simitidir. Oldukça lezzetli ve vazgeçilmeyen bir tattır.

Bafra pidesi

Bafra pidesi:  Sizleri Samsun'a seyahat ettirecek kadar kendine düşkün eden güzel pide.

Batıpark

Batıpark: Batıpark Amazon adasında zemin ve yerin sağlam olması amacı ile oluşturulmuş 2 tepeye dev aslan figürleri yerleştirilen oldukça büyük, gezme alanı ve piknik yapılacak yerleri olan bir yerdir. Samsun'a gelen birinin uğramadan gitmemesi gereken yerlerden biridir. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.