CHP Genel Başkanı Başkanı Özgür Özel, "Türkiye'de böyle bir atmosferde, bu kadar yağış altında, Ramazan'da, günün erken saatlerinde ilçelerinden çıkıp buraya insanların gelmesi bir mesaj veriyor" diyerek kendilerine destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

"BAŞARISIZ OLUR DEDİLER"

Özel, Samsun mitinginin ardından Kanal S mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.  Samsun'un Cumhuriyet için çok önemli bir kent olduğunu kaydeden Özel, "Samsun mitingleri çok önemli. Malum Sayın Erdoğan'ın Samsun mitingi Türkiye'de konuşuldu. Malatya ile birlikte beklediğini bulamadı çok zayıf bir miting gerçekleşmişti. Bizim Ramazan ayında Karadeniz'e gelmemiz, burada bir miting yapmamız, çok arkadaşımız bunun başarısızlık olabileceğini söyledi. Hatta böyle yağmurlu bir gün olunca mitingin iptal edilip edilmeyeceğini söylediler. Ben dedim ki bütün Türkiye'de bir tansiyon görüyorum. Emeklilerin bıçağı kemiğe dayanmış. Çiftçilerde durum öyle, esnaf da öyle. Bu miting yapılır insanlar gelirler. Ne yağmur dinlerler ne fırtına dinlerler dedik. Bugün meydanı gördünüz coşkuyu gördünüz" dedi.

"İNSANLAR BİR MESAJ VERİYOR"

Özel sözlerine şöyle devam etti: "Meydandaki herkes şemsiyelerinin altındaydı ama bu yağmura rağmen hiçbirisi buradan ayrılmadı. Bu  meydanlar bir şey söylüyor. Diyor ki tepkimiz büyük ve bir şey kaybedildiği yerde aranır. Biz emekliye, çiftçiye, köylüye, esnafa gösterilen saygıyı emeklerinin karşılığını sandıkta kaybettik bunu yine demokrasiyle sandıkta bulacağız diyorlar. Bugün Samsun mitingi tarihi bir mitingdir, çok daha kalabalık çok daha büyük mitingler yaparız ileride ama Türkiye'de böyle bir atmosferde, bu kadar yağış altında, Ramazan'da, günün erken saatlerinde ilçelerinden çıkıp buraya insanların gelmesi bir mesaj veriyor. Seçim akşamı birçok şey konuşulurken mesela Samsun mitingi ve Samsun'daki iradenin ve coşkunun bugünlerden bir şeyi işaret ettiği de konuşulacak. Bu açıdan tüm Samsunlulara da teşekkür ediyorum. Atatürk ilk adımı boşuna Samsun'a atmamış."

İmren Nilay Tüfekci yeniden Genel İdare Kurulu üyesi İmren Nilay Tüfekci yeniden Genel İdare Kurulu üyesi

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.