Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) "Dünya Ormancılık Günü ve Bahar Bayramı" dolayısıyla ağaçlandırma etkinliğine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş da destek vererek, protokol üyeleri ve öğrencilerle, fidan dikti. 

Fındık fiyatları değil üreticiyi asıl bu bitirecek! Samsun'da çiftçilerin başı büyük dertte Fındık fiyatları değil üreticiyi asıl bu bitirecek! Samsun'da çiftçilerin başı büyük dertte

SAMSUN'DA FİDAN DİKME ETKİNLİĞİ

OMÜ Kurupelit Kampüsü içerisinde bulunan Hocalı Anıtı ile İncesu Deresi arasındaki arazinin erozyon tehlikesini önlemek amacıyla bölge ağaçlandırılacak. Ağaçlandırılacak alana ulaşabilmek için bin 500 metrekare yol ve toprak kaymasını önlemek amacıyla 4 bin 500 metrekare teraslandırma çalışması yapıldı. İlk planda 14 bin metrekare alana boyları 4 ila 6 metre arasında değişen yaklaşık 800 dişbudak, çınar ve akçaağaç türleri dikildi. Dikilen her fidan üçlü bağlama yöntemi ile sabitlendi. Dolgu alanların oturması ile 16 bin metrekarelik alan yapraklı türler ile 4 bin metrekarelik alan ise köknar, ladin türü bitkiler ile ağaçlandırılacak. Toplamda bin 200 fidan dikilmesi planlandı. Dikilmesi planlanan bin 200 fidan, iş adamı İbrahim Erdemoğlu tarafından bağışlandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ile birlikte Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitemizde ağaç dikim etkinliğine katıldık."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.