Samsun Yelken Kulübü üyeleri, sporcu velileri ve sporcuları ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma porgramında bir araya geldi. Program, Yelken Spor Kulübü'nde yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Programda ayrıca 10 Kasım Atatürk’ü Anma Kupası yarışlarında dereceye giren sporculara da ödülleri verildi.

Samsun'da acı bilanço: 3 ölü 709 yaralı Samsun'da acı bilanço: 3 ölü 709 yaralı


"YÜREĞİMİZ BURUK, BAŞIMIZ DİK"

Sunumunu Yelken Kulübü Müdürü Fatih Yürüyen'in yaptığı program, Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Duygulu anların yaşandığı programda Mustafa Kemal Atatürk'ün savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişi olduğunun altını çizen Müdür Fatih Yürüyen şunları söyledi: "Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak, Türk milletini, çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir. O’nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Geçtiğimiz 29 Ekimde bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin 100. Yılını en coşkulu şekilde kutlamış, bu coşkulu sevincin heyecanını ve gururunu bugün burada Atamızın vefatının 85. yılında yüreğimiz buruk ama başımız dik bir şekilde yaşıyoruz. Bu minvalde Mustafa Kemal ATATÜR ve silah arkadaşlarına huzurlarınızda rahmet diliyor, Yüce Türk Milletinin Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında nice 100 yıllar erişmesini temenni ediyorum."

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL 

Konuşmanın ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Kupası yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. ILCA4 Genel Klasmanda, Ecrin Karagöz, Begüm Pelin Çil, Defne Beldağ; Optimist Genel Klasmanda Berk Yalın, Nehir Atakan, Melis Alkur; Optimist Kızlarda Defne Gökçiçek, Zülal Öksüz, Biricik Baş; Optimist Juniorda Beril Yalın, Egehan Çekmen, Nehir Atakan, Optimist Junior Kızlarda ise Beril Yalın, Nehir Atakan, Melis Alkur dereceye girerek, Samsun Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ertekin Sezer ve yönetim kurulu üyeleri Çağdaş Gökpınar ve Hakan Küpeli tarafından ödülleri takdim edildi. 

KULÜP TARİHİNDE BİR İLK

Daha sonra İstanbul’da 8. düzenlenen Denizkızı Yat Yarışında derece alan sporculara verilecek ödül törenine geçildi. Ödül töreninden önce kulüp müdürü Fatih Yürüyen, bu derecenin önemini sporcu velilerine şu ifadelerle açıkladı, "Kulüp tarihimizde ilk defa sporcularımız bir yat yarışına katıldılar. Daha da önemlisi yarış takımımız kadın sporculardan oluşmaktaydı. 2-3 Eylül tarihinde 8. Uluslararası Kadın Yelken Kupası IRC4 klasmanında 1. olmuşlardır. Sonrasında 26 Ekim’de düzenlenen Eti- Denizkızı Cumhuriyet Kupası yarışlarından hem IRC4 hem de genel klasmanda birinciliği göğüsleyerek kulüp tarihimizde ilk defa yat sınıfında şampiyonluk kupalarını müzemize kazandırmışlardır. Kendilerine huzurlarınızda teşekkürlerimi iletiyor başarılarının devamını diliyorum."

KOKTEYLDE BULUŞTULAR

Ödül töreninde antrenörlerler Kerem Gökhan Bulut, Melike Ece Soran, sporcular Ecrin Karagöz, Bilge Su Özakar, Begüm Pelin Çil, Defne Belda ödüllerini kulüp disiplin kurulu üyesi Kemal Kürşat Kanık’ın elinden aldılar. Sporcular Yelken Kulübü tarafından altınla ödüllendirildi. 
Ödül töreninin ardından kulüp yönetimi, sporcu velileri, sporcular ve üyeler kokteylde bir araya geldiler. 


SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.