MAAŞLAR DÜŞECEK

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli ve asgari ücretli çalışanların maaşlarının düşeceğini açıkladı.

OCAK AYINDA MAAŞLARA DÜZENLEME YAPILMIŞTI

Milyonlarca çalışan ve emekli Ocak ayında maaşlarına düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile en düşük emekli aylığı 10 bin TL olurken asgari ücrette 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Emekli maaşlarının 15 bin TL açlık sınırının altında kalması ise pek çok emekli tarafından eleştirilerin odağı oldu.

Her geçen gün artış gösteren enflasyon, hem emeklinin hem de asgari ücretlinin parasının erimesine sebep oluyor. Bu noktada çalışanlar ve emekliler iktidara maaşlarında düzenleme yapması için de çağrı da bulunuyor. Emeklilerin seyyanen zam beklentisi de her geçen gün hayal olmaktan öteye gidemiyor.

Milyonları sevindiren haber geldi: Artık tamamen ücretsiz oldu Milyonları sevindiren haber geldi: Artık tamamen ücretsiz oldu

MAAŞ ZAMMI TEMMUZ AYINA KALDIĞI ÖNE SÜRÜLÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşlarının yetersiz olduğunu belirtirken, seyyanen bir artış için de bütçenin de olmadığını söyledi. Bu açıklama sonrasından iki gün sonra da iktidar cephesinde konuşulan kulis bilgisinde ise maaş zammının seçim sonrasına Temmuz ayına kaldığı öne sürülüyor.

MAAŞLARDA İYİLEŞTİRME O TARİHTE OLACAK

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’da emekli maaşlarına iyileştirilmenin 1 Temmuz’a kaldığını açıkladı. Erdursun, “1 Temmuz'da emekli aylıkları tekrar artacak. Ancak 1 Temmuz'da asgari ücrete ‘zam yapılmayacak’ denilse de toplum baskısıyla zam yapılacak” dedi.

"FİYATLAR ALACAK BAŞINI GİDECEK"

Erdursun, emekli ve asgari ücretlinin 1 Temmuz’a kadar yaşayacağı felaketi de hesaplayarak verdi. Erdursun, “1 Temmuz'a kadar belki en düşük emekli aylığının değeri 5 bin liraya düşecek. Bu gidişle 17 bin lira olan asgari ücretin değeri de belki 12 bin liraya düşecek. ondan sonra tekrar iyileştirme yapacaklar. İyileştirme yapmaları bir işe yaramaz. Çünkü fiyatlar alacak başını gidecek” ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.