Salgın çıktı okullarımız uzaktan eğitime geçti, bir sene arayla deprem oldu üniversiteler yeniden uzaktan eğitime geçti. Öğrenciler bu süreçte öğretmenlerden ve arkadaşlarından uzak kalıyor. Evet, canlı derslerle okuldaki aynı konular işleniyor fakat yüz yüze eğitimin verdiği tat uzaktan eğitimden alınmıyor. Çünkü öğrencilerin konuşmaya, arkadaşları ve öğretmenleriyle yüz yüze iletişim kurmaya ihtiyacı vardır. Konuşmak, soru sormak, anlamadığını belirtmek isteyen öğrencilere bu fırsatı yüz yüze eğitim, çok daha iyi bir şekilde sunmaktadır. 

Herkesin ekonomik imkanı yeterli değil. Bu yüzden bazı öğrenci arkadaşlarımız uzaktan eğitime katılamıyor. Bu da onların ders konularından eksik kalmasına neden oluyor. Yani uzaktan eğitimde ister istemez eşit bir durum ortaya çıkmıyor. Kiminin evinde internet yok, kiminin tablet ya da bilgisayarı yok. Kiminin ise evde eğitim için ayrılan alanı yeterli olmuyor. Her eğitim türünün avantajı olduğu gibi dezavantajları da vardır. Uzaktan eğitimde yüz yüze eğitimdeki gibi etkileşim olmuyor. Dolayısıyla uzaktan eğitimde sadece bilgi aktarılıyor. Okuldaki sınıf ortamı, iletişim, sosyalleşme bambaşka bir şey. Öğrencilerin öğretmenleri ile anlık iletişimi mümkün olmuyor. Bu dönemde bunu çok iyi anlıyoruz. 
 
Biliyoruz ki bu geçici bir durumdur. Asıl eğim okulda öğretmenin yüz yüze verdiği eğitimle mümkün olur. Öğrenciler için bu daha etkili ve yararlı olacaktır. Dilerim ki ülkemiz bu zorlu süreci en kısa sürede atlatır ve gerçek eğitime kaldığı yerden devam edilir...