Sevinçleri kursağında kalan taraftarlarımız...

Yıllardır Süper Lig hasreti çeken büyük Süper Lig'e çıktığımız Keçiörengücü maçı, Samsunspor taraftarına adeta dert oldu...

Yıllardır üzüldük..
Yıllar sonra Süper Lig'e çıkan büyük Samsunspor taraftarı, asla taşkınlık yapmadan adam gibi desteğini vermiş, adam gibi sevinçlerini sergilemiştir. Bazı stadyumlarda olduğu gibi hiçbir propaganda gösterisi yapmamıştır...

Hem farklı kazandığımız hem de şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz bir maçta, sevinç gösterisinin karşılığı karakolluk idari işlemler olmamalı. 

Hepimizin şampiyonluğu haykırdığı böylesi bir maçta sadece meşale yakmak sebebiyle, bir yıl müsabakalardan men edilecek, her maç öncesi imzaya gidecek kadar ağır ne suç işlemişler acaba merak ediyorum.

O gün maçtan sonra binlerce taraftar sahaya indi Sonuçta bu da yasal değil. Belki kulübümüze ceza geldi ama soruyorum o binlerce taraftara idari işlem başlatıldı mı?
O günün bir özelliği vardı. Bu takım yıllar sonra Süper Lig'e adını yazdırmış sahaya inerek coşkuyu orada yaşayan taraftara göz yumuldu hoşgörüldü.

Peki meşale yakan arkadaşlarımızın niyeti neydi acaba?

Buradan yazıyorum bazıları ilk kez maça gelmişler bazıları da o coşkuyu sonsuz yaşamak için sadece coşku amaçlı meşalelerini tutuşturmuşlar. Bu arkadaşlara sahip çıkmalıyız zaten sicillerine bakıldığında, birçoğunun pırlanta gibi adamlar olduğunu savcılık da anlayacaktır.

Bir insan sevdiği takımın şampiyonluk sevincini yaşarken aldığı ceza ile adliye koridorlarında olmamalı...

Kaldı ki bu sezon tribünlerde hiçbir taşkınlık olmadı. Tribünlerden sorumlu taraftarın abisi, amcası Tonguç Ali Anıl ve tüm tribün liderleri önderliğinde organize edilmiş ama hiçbir taşkınlığa müsaade edilmemiştir.

Dolayısıyla sevinçlerinden sebep görsel olarak tribünü renklendirmek amaçlı meşale yakan, hiçbir kötü niyet taşımayan bu kardeşlerimizin yanında olmalıyız. 
      
Selametle kalınız...