Türkiye genelinde mirasçılar için bir adım atıldı. Kısa süre önce yürürlüğe giren bir işlem, kardeşler arası mirasın pay edilme sürecinin, yürütülen prosedürün tamamen değişmesine neden oldu.

Türkiye bu cinayeti konuşuyor: Öğretmeni öldüren öğrencinin ilk ifadesi ortaya çıktı Türkiye bu cinayeti konuşuyor: Öğretmeni öldüren öğrencinin ilk ifadesi ortaya çıktı

HİSSE SAHİPLERİ NOTERDE HAZIR BULUNMALI

Hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapu işlemlerinde noterde hazır olarak bulunması gerekir.

Taraflar, arzu etmeleri halinde tapu devir işlemlerini yürütmesi için başkasına veya avukatına vekalet verebilir.

Hisseli tapu satış işlemlerinde ise mutlak suretle aranan noter şartı, devir işlemlerine konu tarafların ağabey-kardeşlik ilişkisi içerisinde olması halinde artık aranmayacak.

YAZILI SÖZLEŞME YETERLİ OLACAK

Tarafların, aynı anne ve babaya sahip olmaları halinde miras kalan malın devir işlemleri için yazılı bir sözleşme yapılması artık yeterli olacak.

Hisseli tapuların kesin satış işlemleri için, yüzdesine bakılmaksızın tüm pay sahiplerinin ortak onay şartı olması gerekirken, tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata onay vermek de yapılacak işlemleri kolaylaştıran bir yöntem olacak.

Satış işleminin ardından kendi payını satan hak sahibine, üzerinde anlaşılan payın maddi karşılığı ödenecek.

Hisseli tapu devri için yerel belediyelerde yürütülecek olan tapu işlemlerinde tüm hisse sahiplerinin hazır olarak bulunması gerekmektedir.

Kamu son haber 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.