Samsunspor tarihi fırsatı kaçırmadı, Avrupa’da gücünü ikinci yarıda gösterdi

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi’nde Son 16 turuna kalma hedefiyle kendi sahasında Shkendija karşısında kritik bir maça çıktı. Deplasmanda alınan 1-0’lık galibiyetin avantajıyla sahaya çıkan kırmızı-beyazlı temsilcimiz, kendi seyircisi önünde bu turu bitirmek ve Avrupa’da yoluna devam etmek istiyordu.

Fink hoca 4-2-3-1 yerine 4-4-2 düzenini tercih ederken, ileride Madji, Ndiaye ikilisine yer vermesi bu maçta çift forvet nasıl oynarlar sorusunun cevabı olacaktı.

Ancak maça tempolu ve istekli başlayan taraf konuk Shkendija oldu.
7. dakikada soldan etkili geldi Shkendija! Fahd Ndzengue vuruşunda top direğe de çarparak dışarı çıktı!

15. dakikada sağ taraftan Ndiaye ortaladı, Madji kafa ile vurdu ama top çok yumuşak gidince kaleci Gaye için kolay top oldu.

İlk maçla kıyaslanmayacak kadar dirençli bir Shkendija vardı sahada. Bizim takımda ise inanılmaz fazla pas hatası vardı; kaleyi düşünen, dikine giden, golü düşünen bir oyuncu ara ki bulasın sahada!

Özellikle Zeki’nin tarafını iyi kullanıp iyi ortalar yapsak da pozisyon üretmekte çok zorlandık, merkezden hücumu yapamadık.

Daha istekli, daha coşkulu ve arzulu olan taraf Shkendija’ydı. Orta sahada kaptıkları toplarla çok hızlı kontralar denediler, onlar da kalemize kadar geldiler ama finali yapamadılar ilk yarıda.

İlk yarının son dakikasında Holse’nin şutunu kaleci Gaye son anda çıkardı. İlk yarıdaki tek gol pozisyonumuz buydu.

Karagümrük maçında yapılan, öne atak yaparken birden oyunu geriye dönmek… Bu ne saçmalık? Aynısını bu maçta da yaptılar bizim çocuklar! 12. adam ıslıkla bunu beğenmediklerini oyunculara en kısa yoldan duyurdu.

İkinci yarıya rakip alanda daha fazla pas yapıp duran topla gol arayarak başladık. 2. maçta da bir penaltı kazandık. 51. dakikada Asomou yerde kalınca İtalyan hakem direkt penaltıyı gösterdi.

53. dakikada Olivier Ntcham penaltıdan attığı golle takımımızı öne geçirdi. Kaleci köşeyi bildi ama Kamerunlu Ntcham çok sert vurdu ve Avrupa kupalarındaki ilk golünü attı. Samsunsporumuz, ilk maçta 1-0 yendiğimiz Shkendija takımı önünde aynı skorla öne geçti, skor 1-0 oldu Ntcham’ın penaltı golüyle.

İlk maçta penaltıyı kaçıran Ndiaye, 70. dakikada hızlı atakta Asomou’nun soldan ortasına kaliteli bir ayak içi plase vurdu ve skoru 2-0 yaptı. Bundan sonrası için Shkendija takımının 3 gol atması lazımdı ki maçı uzatabilsinler.

78. dakikada Madji, oyuna sonradan giren Celil’in akıl dolu ara pasıyla kaleci Gaye’nin ayaklarının arasından skoru 3-0 yaptı. Ondan önce attığı gol ofsayt sayıldı. Çadlı oyuncu Konferans Ligi’ndeki 6. golünü atarken 1 de asist yaptı.

Maçın son bölümünde yine Celil’in ara pasına koşu yapan Madji bire bir aynı golü atıyordu ama bu sefer direkler bu gole izin vermedi, top direkten döndü.

Oyuna sonradan giren Celil, 90+2’de bu sefer Holse’ye çok kaliteli bir ara pası verdi. Holse bomboş pozisyonda Madji’ye “al da at” dedi ve çıkardı, Madji skoru 4-0 yaptı.

Kabus gibi başlayan maç, mutlu sonla bitti. Tebrikler Samsunsporumuza! Konferans Ligi’nde 16’lara kalmayı garantiledi takımımız! Ligde varız, Avrupa’da varız, Ziraat Kupası’nda varız! Daha ne olsun?