Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yeni eleman alımı için boş pozisyonları paylaştı. Eğitim zorunluluğu istemeyen personel ilanları, ilkokul mezunlarının içini rahatlattı. Başvuru yapmak isteyenler, diğer şartları merak etmeye başladı.

Samsun'da o kartlar 6 ay içinde iptal edilecek! Ulaşımda yeni dönem başlıyor Samsun'da o kartlar 6 ay içinde iptal edilecek! Ulaşımda yeni dönem başlıyor

İŞKUR’un eleman ilanları Türkiye’nin farklı illerindeki işsiz vatandaşlar için sunuldu. Özel sektördeki farklı firmalar tarafından alınacak olan personel, toplamda 35 bin 371 adet fiziki iş gücü pozisyonu için düşünülüyor.

İLKOKUL MEZUNU OLMAK GEREKİYOR

Minimum düzeyde temel şart olarak başvuru yapacak adayların ilkokul düzeyinde bir eğitim almış olmaları gerekiyor. Bunun dışında firmalara ve pozisyona göre şartlar değişkenlik gösterecek.

Öte yandan çeşitli illerden alım gerçekleştirilecek. İstanbul, Ankara, Kayseri, İzmir gibi pek çok ilden işsizlik çeken vatandaşlar başvurularını yapabilecek.

HANGİ POZİSYONLAR İÇİN PERSONEL ALINACAK?

Birçok vatandaş, ilkokul mezunlarının da başvuru yapabileceği ilanların pozisyonlarını merak ediyor. Eğitim düzeyi şartının minimum olması sebebiyle duyanları umutlandıran iş ilanlarında aranan personelin kim olacağını merak edenler için detaylar şöyle:

Beden işçisi pozisyonunda görevlendirilmek üzere kas gücüne dayalı çalışmalarda bulunacak, taşıma, yükleme ve düzenleme faaliyetlerinin içinde yer alacak, basit el aletlerini kullanabilecek kişiler aranıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Beden işçisi pozisyonları için başvurular, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) resmi internet sitesinden yapılacak. İŞKUR’a kayıtlı olan vatandaşlar kullanıcı adları ve şifreleriyle birlikte sisteme giriş yaptıktan sonra online olarak başvurularını gerçekleştirmek üzere açık iş ilanları bölümünden 'beden işçisi' sorgusundan çıkan ilanlara başvuruda bulunabilirler.

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Editör: Aslı Atasoy