Trafik sigortasında ödenen primde herhangi bir değişiklik olmaz. Kaza yapan sürücü de yapmayan sürücü de benzer ücreti ödemek durumunda kalır. Böylelikle kaza yapmayan sürücülere yüklenmesine sebep olur. Yapılan istatistiklere göre, Türkiye'de toplam 28 milyon araç vardır. Bu araçlardan 24 milyonunun trafik sigortası olduğu belirtildi.

22 MİLYON SÜRÜCÜYÜ ETKİLİYOR

Genel olarak 1.2 milyon araç kaza yapıyor. Kaza yapan sürücülerin ortaya çıkardığı bu maliyet kazaya karışmayan 22 milyon sürücüye de olumsuz yönde etkiliyor.

"FİYATI HÜKÜMET BELİRLİYOR"

Konuyla ilişkin açıklama yapan TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, trafik sigortası primlerini hükümetin belirlediğini ve tavan fiyatları koyduğunu söyledi.

Sözlerine şu ifadelerle devam etti;

“Her 100 araçtan 4'ünün kaza yaptığını istatistikler gösteriyor. Böylelikle, kazaya karışan 1,2 milyon sürücünün ödemesi gereken cezayı kaza yapmayan 22 milyon sürücü de ödemiş durumunda kalıyor. İyi sürücülerin haklı olarak sesleri yükseliyor.

Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor! Geri sayım başladı Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor! Geri sayım başladı

SİGORTA ŞİRKETLERİ NE İSTİYOR?

Teknik zararlar 33 milyar lirayı bulunca sigorta şirketleri serbest tarife talep etti, yani devletin prim belirlemesinden vazgeçerek primleri serbest bırakmasını istedi.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNDU

Çözüm önerisi olarak serbest ve standart tarifesinin uygulanması gerektiğine değinen "Serbest tarifenin karşısında eskiden olduğu gibi standart tarife belirlesin. Yine fiyat tek olsun ancak iyi sürücü kötü sürücü ve indirim farklıları olması gerekir" ifadelerini kullandı.

günboyu

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.