Emekliler ekonomik olarak son derece zorlu günler geçirirken hükümetten ek zam ve Cumhuriyeti Bayramı ikramiyesi müjdesi bekleniyordu. Süreçte SGK'dan milyonlarca emekliyi ilgilendiren kritik bir son dakika açıklaması yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri tarafından milyonlarca emeklinin denetim altına alındığı, emekli olmak için usulsüzlük yapan kişilerin tespit edilmesine yönelik en ince ayrıntısına kadar incelemelerin tek tek yapılacağı ifade edildi.

EYT ile emekli olan kişilerin de aralarına katılması ile SGK'dan emekli aylığı, dul ve yetim maaşı alan kişilerin sayılarının 17 milyona dayandığı ifade edilmişti.

Elektrik zammında tarih belli oldu! Elektrik zammında tarih belli oldu!

YAPAY ZEKA EMEKLİLERİN PEŞİNDE

Gelişen teknolojiden faydalanan SGK yapay zekayı da devreye sokarak 17 milyon emekliyi mercek altına aldı. Özellikle de usulsüz bir şekilde emekli olan, dul maaşı almak için sahte boşanma yapan kişiler yakın takip altına alındı. En büyük usulsüzlügün ise malulen emeklililik olaylarında yaşandığı ifade ediliyor.

O KİŞİLERİN EMEKLİ MAAŞI KESİLECEK

SGK'nın tüm detayları ile öncelikli olarak malulen emekli olan ve dul maaşı alan kişileri yakın takip altına aldığı ifade ediliyor.

Bu kişilerin tek tek incelendiği, yapılan bir usulsüzlük olması durumunda emekli maaşının kesileceği, bu kişilerden aynı zamanda usulsüzlük belirlenen tarihe kadar almış oldukları emekli aylıklarının geri alınacağı ifade ediliyor.

ŞİKAYETLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Sahte boşanma yöntemi ile haksız maaş alan kişilere yönelik olarak ise şikayetler yağmur gibi yağarken boşanmadığı halde sahte boşanma işlemi yaparak devletten dul ve yetim maaşı alan kişilerin kendi akrabaları tarafından dahi şikayet edildiği ifade ediliyor.

Bu kişilerin maaşları anında kesilirken aynı zamanda yasal faizi ile geri alınıyor. Yine sahte sağlık raporu olarak malulen emekil olan kişilere de aynı işlem uygulanıyor.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.