SAMSUN VE ÇEVRE İLLERDEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİYOR

Ordu'da yaşayan vücut geliştirme milli sporcusu Hüseyin Pişken, bir yandan katılacağı organizasyonlar için hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da yetiştirdiği sporcuların başarısı için çalışıyor. Fatsa ilçesinde yaşayan Pişken, 35 yıl önce kas yapmak ve biraz da kilo almak için başladığı bu branşta Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında önemli başarılara imza attı. Antrenörlük de yapan Pişken, Ordu'nun yanı sıra Samsun, Giresun, Trabzon gibi illerden gelenlere salonunda eğitim veriyor.

SAMSUN'DAKİ ÖĞRENCİSİYLE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bugüne kadar 50'ye yakın sporcu yetiştiren Pişken, üç öğrencisiyle Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonunca 21-25 Eylül'de İstanbul'da düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası'na katıldı. Pişken'in "Master klasik bodybuilding" kategorisinde birinci olduğu şampiyonada öğrencileri Onur Tunçer ile Sinan Baba kategorilerinde ikinci oldu. Hamican Kaser de ilk kez katıldığı bu organizasyonda yarı finale çıkma başarısı gösterdi. Samsun'da yaşayan öğrencisi Sinan Baba ile İspanya'da 5-11 Kasım'da gerçekleştirilecek Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'na katılacak Pişken, Sinan ile en iyi dereceyi yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Milli sporcu Onur Tunçer de aralık ayında İran'da gerçekleştirilmesi planlanan Dünya Gençler Vücut Geliştirme Şampiyonası'na Pişken ile hazırlanıyor.

"DAHA ÖNCE HAYAL EDEMİYORDUK"

Üç çocuk babası Hüseyin Pişken, spor yaşamında 35 kez podyum yaptığını, Türkiye şampiyonalarında çok sayıda dereceleri olduğunu söyledi. Pişken, 6 defa milli takıma gittiğini, dünya ve Avrupa derecelerinin bulunduğunu belirterek, 50'ye yakın sporcu yetiştirdiğini ve aralarında Türkiye şampiyonu, dünya ikincisi ve Avrupa üçüncüsü olduğunu vurguladı. İspanya'da yapılacak şampiyonaya derece için gideceğini ifade eden Pişken, yetiştirdiği öğrencisi Sinan Baba ile şampiyonaya katılacak olmaktan duyduğu gururu dile getirdi. Pişken, formlarının çok iyi olduğuna işaret ederek, "Bu sene Samsun'daki öğrencimle derece yaptık, milli takıma seçildik. Hoca, öğrencisiyle beraber milli takıma gitmek çok ister. Biz bunu daha önce hayal edemiyorduk. Çünkü çok zor bir spor yapıyoruz. 24 saatlik yaşamımız, her şeyimiz bu spor üstüne kurulu. Çünkü sadece antrenman değil, yeme, içme, uyku, vitamin düzeni var." dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.